IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите на "Слънчев бряг" намаляват с почти 36% през третото тримесечие

Дружеството свива загубата за деветмесечието благодарение на спада на разходите

15:06 | 25.10.22 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Приходите на „Слънчев бряг“ АД изненадващо се понижават през третото тримесечие в сравнение с третото тримесечие на 2021 г., въпреки че това е най-активният период от туристическия сезон. Това се вижда от финансовия отчет на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.

За периода юли-септември приходите на дружеството възлизат на 962 хил. лева в сравнение с 1,5 млн. лева година по-рано, като намаляват с почти 36% въпреки увеличението на цените за паркиране и на други услуги в курорта.

Общите приходи забавят ръста си до 2,252 млн. лева за деветмесечието в сравнение с 2,226 млн. лева за деветмесечието на 2021 г., като отчитат само 1,2% увеличение на годишна база.

Дружеството намалява разходите си за периода януари-септември до 3,169 млн. лева от 3,272 млн. лева година по-рано, или с малко над 3%.

Това намалява малко и загубата на компанията – до 917 хил. лева за деветмесечието от 1,046 млн. лева за същия отчетен период на 2021 г., или с 12,33% на годишна база.

Ръководството на курортния комплекс остава решено да се бори за законодателни промени, с които да задължи всички хотелиери да плащат такси за поддръжка на инфраструктурата. На тези приходи, които не се събират от 2009 г. след протестите на хотелиерите, ръководството на дружеството гледа като на основен фактор за стабилизиране на паричните потоци и спиране на процеса по натрупване на загуби.

Свързани компании:

Слънчев бряг АД(SLB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:06 | 25.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още