IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН предупреждава за още два сайта без лиценз за инвестиционни услуги в България

Ако до три дни операторите не преустановят нарушението, регулаторът ще поиска от съда сайтовете да бъдат блокирани

12:31 | 21.12.22 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Олег Попов, Investor Media Group
Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Комисията за финансов надзор (КФН) обявява, че два сайта - https://galaxytrade.cc/ и https://www.ukbtc.com/, нямат право да предоставят инвестиционни услуги в България.

В решението на Комисията за обявяване на сайтовете се посочва, че в институцията са постъпили жалби от физически лица с твърдения, че са претърпели значителни загуби, инвестирани чрез тях.

Операторите имат три дни след публикуването на решението на регулатора да преустановят нарушението. Ако това не бъде изпълнено, Комисията подава искане до председателя на Софийския районен съд да постанови всички предприятия, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/или услуги, да спрат достъпа до тези интернет страници от територията на България.

КФН поддържа на сайта си списък с лицензирани инвестиционни посредници, както и с инвестиционни посредници, лицензирани от надзорен орган на други страни от Европейския съюз.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:31 | 21.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още