IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow започва сесията със спад от над 140 пункта на фона на сезона на отчетите*

През деня данни представиха водещите банки Goldman Sachs и Morgan Stanley

17:56 | 17.01.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Водещият индекс на Wall Street Dow Jones Industrial Average започва търговията във вторник със спад от над 140 пункта, като инвеститорите не успяват да надградят тазгодишната инерция на фона на поредната порция отчети, съобщава CNBC.

Той спада с 0,4% (144 пункта). От своя страна, широкият измерител S&P 500 прибави 0,3%, а технологичният Nasdaq Composite - 0,4%

По-рано през деня банката Goldman Sachs отчете по-голям от очакваното спад на печалбата за четвъртото тримесечие, борейки се със срива при сключването на сделки и слабото представяне на бизнеса с управление на благосъстоянието. Това стана причина за поевтиняване на акцията с 4,7%.

В същото време конкурентът Morgan Stanley записа по-добри от очакваното стойности, благодарение отчасти на рекордните приходи от подразделението си за управление на благосъстоянието. Акциите на кредитора прибавят 6,6%.

Данните са налице, след като други водещи банки отвъд Океана като JPMorgan и Citigroup съобщиха за смесено тримесечно представяне.

Около 7% от компаниите в състава на широкия индекс S&P 500 са отчели данни за тримесечието до вторник, съобщават от FactSet. От тези компании 70% са задминали очакванията.

Wall Street отчете две положителни поредни седмици в началото на новата година. От началото на годината Nasdaq Composite води ръстовете с 5,9%, тъй като инвеститорите се връщат към технологиите на фона на растящите надежди за подобряване на пейзажа за акциите на растежа. От своя страна, S&P 500 и Dow прибавят съответно 4,2% и 3,5% за периода.

Ръстовете се случват на фона на първите свързани с инфлацията данни, които инвеститорите прочетоха като сигнал за свиване на икономиката и надявайки се те да подтикнат Федералния резерв да забави покачването на лихвените проценти. Миналата седмица индексът на потребителските цени за декември показа охлаждане на ръста в цените до 0,1% спрямо предходния период. Въпреки това цените остават с 6,5% по-високи спрямо същия период на предишната година.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации е без особена промяна на равнище от съответно 3,509% и 3,627%.

Доларовият индекс се покачва леко до 102,22 пункта.

На стоковите пазари цената на петрола расте. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент прибавят 2,4% към цената си до 86,49 долара за барел, а тези върху американския лек суров петрол 1,4% до 80,94 долара за барел.

Златото на свой ред поевтинява с 0,2% до 1917,1 долара.

* Информацията е актуална към 17:15 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:58 | 17.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още