IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН е одобрила вливането на "Геопост България" и "Рапидо експрес енд лоджистикс" в "Спиди"

При вливането дъщерните дружества ще бъдат прекратени без ликвидация и други промени за компанията майка

10:08 | 17.03.23 г.
Снимка: Спиди АД
Снимка: Спиди АД

Комисията за финансов надзор (КФН) е одобрила вливането на дъщерните „Геопост България“ ЕООД и „Рапидо експрес енд лоджистикс“ ЕООД в „Спиди“ АД. Това се вижда от решение на Комисията, публикувано на сайта ѝ.

Комисията е одобрила договори за преобразуване на дъщерните компании чрез вливане, подписани на 14 февруари, както и доклади на ръководството на „Спиди“ във връзка с решението за вливане на фирмите и доклади на управителя на дъщерните компании от 3 февруари.

От „Спиди“ посочват, че при вливането дъщерните дружества ще се прекратят без ликвидация. Цялото им имущество като съвкупност от права, задължения и фактически отношения ще бъде поето от „Спиди“.

При вливането куриерската компания няма да променя правната си форма и устава, няма да се издават нови акции, няма да има замяна на дялове или парични плащания, допълва се в съобщението на компанията.

Вливащите се дружества са с предмет на дейност, идентичен на „Спиди“ и дейността им е близко интегрирана. Вливането ще има положителен ефект по отношение оптимизирането на разходите свързани с административната дейност, регулаторни такси и съответствие, както и финансова отчетност и контрол, допълва се в съобщението на компанията.

„Спиди“ придоби „Геопост България“, заедно с „Дайнамик Парсъл Дистрибюшън“ СА-Румъния, през 2014 г. Двете дружества тогава бяха дъщерни на френската „Геопост“ и турската „Геопост Юртичи Карго Сервизи“ АС, чрез които се осъществяваше дейността ѝ в България и Румъния.

Със същата сделка се договори влизането на френската „Геопост“ като акционер в „Спиди“.

„Спиди“ АД финализира придобиването на „Рапидо експрес енд лоджистикс“ през есента на 2018 г.

Свързани компании:

Спиди АД(SPDY)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:53 | 17.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още