IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН е одобрила вливането на „Блухаус Аксешън Проджект Лимитид“ в "Синтетика"

„Синтетика“ продоби едноличен контрол върху кипърското дружество през 2018 г. след решение на КЗК

12:18 | 10.04.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) е одобрила преобразуване чрез вливане на „Блухаус Аксешън Проджект Лимитид“, Кипър, в „Синтетика“ АД. Решението е публикувано на сайта на КФН.

Комисията е одобрила общ план за преобразуване чрез вливане на регистрираното в Кипър дружество в „Синтетика“, подписан на 28 октомври 2022 г.

Регулаторът е одобрил и доклад на съвета на директорите на приемащото дружество „Синтетика“, както и доклад на преобразуващото се дружество.

Решението може да бъде обжалвано пред Административен съд - София област в 14-дневен срок от съобщаването му, което не спира неговото изпълнение, посочва се в решението на КФН.

Решението на ръководството на „Синтетика“ за преобразуването чрез вливане на кипърската компания е взето през октомври 2020 г.

„Синтетика“ продоби едноличен контрол върху кипърското дружество през 2018 г. след решение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Тогава „Синтетика“ придоби 100% от дяловете на „Блухаус Аксешън Проджект V” Лимитид, Кипър, което оперира в България чрез „Вапцаров Бизнес Център” ЕООД. По този начин дружеството получава и косвен контрол върху второто, което е и основната цел на сделката.

„Вапцаров Бизнес Център” ЕООД е собственик на недвижим имот в гр. София - земя и офис-сграда. Става дума за урегулиран поземлен имот в район „Искър” с площ 10,2 хил. кв. м., отреден за комплексно обслужване, магазини, складове, сервиз, офиси.

Акциите на „Синтетика“ поскъпват с малко над 3% в последната година. Пазарната капитализация на дружеството достига 151,5 млн. лева.

Свързани компании:

Синтетика АД(SYN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:19 | 10.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още