IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street записа вяла сесия в сряда

Инвеститорите бяха под въздействието на отчетите на Netflix и Morgan Stanely

23:56 | 19.04.23 г.
Снимка: Victor J. Blue/ Bloomberg
Снимка: Victor J. Blue/ Bloomberg

Широкият измерител S&P 500 остана почти непроменен в сряда, след като сезонът на отчетите навлезе в разгара си, а инвеститорите бяха под влиянието на новите данни от компании като Netflix и Morgan Stanley, предава CNBC.

Бенчмарковият индекс завърши с минимално понижение от 0,01% до ниво от 4154,52 пункта, а технологичният показател Nasdaq Composite е надолу с 0,03% до 12 157,23 пункта. Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average изгуби 79,62 пункта и приключи сесията на ниво от 33 897,01 пункта.

Макар че много от компаниите, които обявиха отчетите си миналия ден, надминаха долната граница на очакванията на анализаторите, трейдърите откриха нещо нередно в резултатите, което тласна акциите надолу. Липсата на прогнози от големи компании също изправи инвеститорите на нокти на фона на очакванията, че Федералният резерв ще повиши отново лихвите след няколко седмици. Това засилва опасенията от рецесия.

Книжата на Netflix поевтиняха с 3,2%, след като във вторник гигантът в стрийминга на видео разочарова инвеститорите, като отложи плановете си да предприеме мерки срещу споделянето на пароли. През последното тримесечие Netflix надмина очакванията на анализаторите за печалбата си от акция. Компанията също така е прибавила повече абонати от очакванията, но не отговори на прогнозите за приходите си.

Поредицата от отчети на големите банкови институции приключи с Morgan Stanely, чиито книжа поскъпнаха с 0,7%. Въпреки силните резултати първоначално акциите на банката се търгуваха с понижение, тъй като маржовете за инвестиционното ѝ банкиране и подразделението за управление на активи и богатство бяха по-слаби от очакванията.

Инвеститорите наблюдават внимателно индустрията след фалитите на банки миналия месец, които предизвикаха опасения от разпространение на заразата.

От началото на седмицата търговията е колеблива, тъй като инвеститорите са под влиянието на отчетите. Този сезон Wall Street търси признаци за отслабващо търсене и условия, които вероятно ще намалят рентабилността през второто полугодие на 2023 г.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и по 30-годишните американски държавни ценни книжа е на ниво от съответно 3,589% и 3,783%.

На валутните пазари доларовият индекс, който следи представянето на щатските пари спрямо кошница от други шест основни валути, се повиши с 0,19% до 101,94 пункта. Еврото се търгува на ниво от 1,096 долара, а паундът – на ниво от 1,244 долара. Спрямо йената щатските пари поскъпнаха с 0,46% до 134,7 йени за долар.

На стоковите пазари цената на петрола се понижи с 2% до двумесечно дъно въпреки рязкото намаляване на запасите от суров петрол в САЩ. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент с доставка за юни поевтиняха с 1,65 долара до 83,12 долара за баре. Контрактите върху американския лек суров петрол WTI с доставка за май отбелязаха спад от 1,70 долара до 79,16 долара за барел.

Американските фючърси върху златото отбелязаха понижение с 0,55% до 2008,50 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:56 | 19.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още