IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Телематик ИБ" ще разпредели по 1 лев дивидент на акция

Дружеството ще изплати 57% от печалбата си за 2022 г. на акционерите

12:22 | 23.05.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„Телематик Интерактив България“ АД ще разпредели брутен дивидент по 1 лев на акция. Това е посочено в поканата за общото събрание на акционерите на дружеството, публикувана на сайта x3news.com.

Заседанието е насрочено за 29 юни в София.

Общата сума, която компанията ще изплати на акционерите от печалбата за миналата година, възлиза на малко над 12,96 млн. лева. Това е 57% от печалбата за 2022 г.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Дружеството ще изплати на акционерите гласувания дивидент наведнъж в рамките на до 60 дни от провеждането на общото събрание, посочва се още в поканата.

От останалата сума 867 хил. лева ще се отнесат като резерви, а остатъкът в размер на почти 8,8 млн. лева остава като неразпределена печалба.

Акционерите ще приемат и отчетите на ръководството, одита и финансовия отчет за 2022 г. на общото събрание, както и ще приемат нова политика за възнагражденията на съвета на директорите, схема за променливо възнаграждение и допълнителни възнаграждения.

В последната година акциите на „Телематик“ поскъпват с над 2%, а пазарната капитализация е почти 206,1 млн. лева.

Свързани компании:

Телематик Интерактив България АД(TIB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:28 | 23.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още