IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Притесненията за тавана на дълга изпратиха на червено европейските борси

Общоевропейският индекс Stoxx 600 се понижи с 0,9%, като повечето сектори и водещи индекси са на червено

19:52 | 30.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Водещите индекси на европейските пазари завършиха сесията във вторник на червено, докато пазарните участници следяха развитието около тавана на зълга на САЩ, съобщава CNBC.

Общоевропейският индекс Stoxx 600 се понижи с 0,9%, като повечето сектори и водещи борси са на червено. Начело на загубите бе сегментът на храните и напитките със спад от 2,7%, докато при комуналните услуги имаше ръст от 0,8%.

Във Великобритания FTSE отписа 1,4%, докато френският CAX се раздели с 1,3%. Във Франкфурт показателят DAX пък изостана с 0,3%, докато миланският FTSE MIB спадна с 0,2%.

Търговията е налице, след като група републиканци от твърдата десница в партията заявиха, че са готови да се противопоставят на сделката, постигната между президента Джо Байдън и председателят на Камарата на представителите Кевин Макарти през уикенда.

Ще са необходими политически маневри, за да може сделката да премине през контролираната от републиканците Камара и контролирания от демократите Сенат преди крайния срок 5 юни.

Според Антонио Кавареро, ръководител на звеното за инвестиции на Generali Insurance Asset Management, едва ли ще има „голямо рали на облекчение“, тъй като развитието до голяма степен е влезнало вече в ценнообразуването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:42 | 30.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още