IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones записа най-дългата си възходяща серия от близо четири години насам

78% от компаниите в S&P 500 са надминали очакванията са печалбата си в началото на сезона на корпоративните отчети

23:59 | 19.07.23 г.
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Основните щатски индекси нараснаха в сряда, докато сезонът на корпоративните отчети продължава. Dow Jones Industrial Average записа най-дългата си печеливша серия от близо четири години, предава CNBC.

Индексът на сините чипове прибави 109,28 пункта и завърши деня на ниво от 35 061,21 пункта. Широкият измерител S&P 500 е нагоре с 0,24% до ниво от 4565,72 пункта, а технологичният показател Nasdaq Composite напредна с 0,03% и завърши сесията на равнище от 14 358,02 пункта. Dow записа осми пореден ден на ръстове – най-дългата му печеливша серия от септември 2019 г.

Goldman Sachs обяви печалба, която не отговори на очакванията, и надмина прогнозите за приходите след загуби в недвижимите имоти. Преди това Goldman предупреди инвеститорите, че тримесечието вероятно ще донесе вяли резултати. Книжата на компанията прибавиха близо 1%.

Цената на акциите на U.S. Bancorp и на J.B. Hunt се повиши съответно с около 6,5% и 3,7%. Големи компании като Netflix, Tesla, IBM и United Airlines ще обявят резултатите си след края на търговията.

Засега сезонът на отчетите за второто тримесечие започва силно. От компаниите от S&P 500, които са обявили резултати, 78 на сто са надминали очакванията, сочат данни на FactSet. За много инвеститорите поредицата от ръстове през последно време подкрепя очакванията за меко кацане на икономиката. Тази перспектива набира популярност след насърчаващите данни за инфлацията от миналата седмица.

Книжата на Carvana поскъпнаха с 40%, след като търговецът на автомобили си осигури сделка за намаляване на дълг с приблизително 1,2 млрд. долара. Онлайн компанията обяви тримесечните си резултати в сряда, след като измести датата на доклада си, планиран първоначално за 3 август.

Цената на акциите на Apple се увеличи с почти 1%, след като в сряда Bloomberg News съобщи, че технологичният гигант разработва собствени инструменти за изкуствен интелект. От началото на годината книжата на технологичния гигант са поскъпнали с 50%.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и по 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижи до съответно 3,748% и 3,842%.

На валутните пазари доларовият индекс, който следи представянето на щатските пари спрямо кошница от други шест основни валути, нарасна с 0,35% до 100,29 пункта. Еврото поевтиня до 1,12 долара, а паундът се разменя за 1,294 долара. Спрямо йената щатските пари поскъпнаха с 0,63% до 139,68 йени за долар.

На стоковите пазари цената на петрола завърши сесията със спад след първоначалните ръстове благодарение на по-затегнатите доставки на американски суров петрол и обещанието на Китай да съживи икономиката си.

Фючърсите върху международния бенчмарк Брент поевтиняха със 17 цента до 79,46 долара за барел. Контрактите върху американския лек суров петролWTI  са надолу с 40 цента до 75,35 долара за барел.

Американските фючърси върху златото останаха близо до 8-седмичната си връхна точка, като изтриха само 0,1% от стойността си до 1977,79 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:04 | 20.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още