IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фед може да прекъсне най-добрата серия на Dow Jones от 6 години*

Доларът записва двуседмичен връх спрямо еврото на валутните пазари

17:53 | 26.07.23 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Водещите индекси на Wall Street започват сесията в сряда (26 юли) със слаби изменения в очакване на решението на Федералния резерв за основните лихви в САЩ. Пазарите очакват институцията отново да предприеме увеличение с четвърт процентен пункт по време на заседанието си по-късно днес и не обръщат сериозно внимание на добрите финансови отчети на технологичните гиганти, пише CNBC. Във вторник Dow Jones отчете най-дългата си положителна серия за последните шест години.

На пазара натежаха още и данните за по-слаби от очакваното продажби на нови жилища в САЩ през юни. Статистиката показва, че през миналия месец са продадени 697 хил. нови жилища, което е спад от 2,5% спрямо май. Пазарните прогнози сочеха продажбите да бъдат в обем на 725 хил. 

Акциите на Alphabet, компанията майка на Google, поскъпват с над 6% до 129,96 долара за брой, след като представи по-добър от очакваното отчет за тримесечието. Сред големите печеливши се нареди и Boeing, чиито резултати също изненадаха анализаторите. Компанията съобщи за ръст на поръчките на търговски самолети, което доведе до поскъпване на книжата ѝ с почти 6% до 226,69 долара за брой.

Стойността на водещия индекс Dow Jones се колебае в много тесни граници и в ранната търговия на Wall Street отчита ръст от едва 0,01% до 35 442,15 пункта. Широкият S&P 500 се понижава с 0,2% до 4558,7 пункта, а технологичният Nasdaq губи 0,2% до 14 117,70 пункта.

Петролните пазари също са в очакване на дейсвията на Федералния резерв. В последните четири седмици трендът на цената е устойчиво нагоре на фона на орязани добиви в ОПЕК+ и опасенията за дефицит на пазара. В сряда търговията записва спад от 0,15% и европейският сорт Брент се търгува за 83,53 долара за барел. Американският сорт лек суров петрол (WTI) достига до 79,53 долара за барел.

На валутните пазари щатският долар достигна двуседмичен връх в търговията с единната европейска валута. Едно евро се разменя за 1,1066 долара. Стойността на британския паунд достига 1,2915 долара за брой.

Цената на златото записва малка промяна - ръст от 0,14% до 1966,40 долара за тройунции.

*Информацията е актуална към 17:35 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:53 | 26.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още