IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси започват седмицата без особени изменения в очакване на решението на Фед

Инвеститорите ще следят прогнозите на централната банка и ще търсят намек за това какво предстои на срещата през ноември

23:28 | 18.09.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Американските индекси завършиха търговията в понеделник без съществени изменения, докато инвеститорите се подготвят за срещата на Федералния резерв, насрочена за тази седмица, пише CNBC.

Широкият индекс S&P 500 се изкачи с 0,07% до 4453,53 пункта, докато технологичният Nasdaq Composite прибави 0,01%, завършвайки на ниво от 13 710,24 пункта. Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average пък напредна с 6,06 пункта, или 0,02%, до 34 624,3 пункта.

Двудневната среща на Фед започва във вторник. Инвеститорите определят 99% шанс централната банка да не прави никакви изменения по лихвите, когато публикува решението си за тях в сряда, сочат данни на CME Group. Освен това централната банка ще публикува и пазарните си прогнози в средата на седмицата.

По отношение на това какво ще прави Фед през ноември има далеч по-малко съгласие, като пазарът очаква приблизително 31% вероятност за повишение. През уикенда икономисти на Goldman Sachs заявиха, че увеличение през ноември е малко вероятно.

„Има някои въпросителни. Всеки знае, че няма да направят промени по време на тази среща, но какво ще бъде тяхното послание занапред“, коментира Стефани Ланг, главен информационен директор в Homrich Berg. „Това е момент на изчакване, за да видим какви бъдещи насоки ще получим от Фед“.

Цената на акциите на Apple нарасна с около 1,7%. Goldman Sachs и Morgan Stanley дадоха оптимистична прогноза за търсенето на новите модели iPhone.

Междувременно стойността на книжата на Ford се понижи с повече от 2%, след като стачката на United Auto Workers продължи. Stellantis и General Motors - други автомобилни производители, които се изправят срещу синдиката, загубиха по над 1% на борсата.

S&P и Nasdaq завършиха предходната седмица с понижения, записвайки втора поредна седмица на червено. Dow приключи седмицата с 0,1% повишение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:25 | 19.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още