IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсите в Азия останаха на червено след решението на Китайската централна банка за лихвите

Инвеститорите разгледаха и новите търговски данни от Япония и резултатите за инфлацията в Южна Корея

12:29 | 20.09.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Основните индекси в Азиатско-Тихоокеанския регион се понижиха в сряда, тъй като Китайската централна банка не промени основните лихви по едногодишните и петгодишните си заеми, а трейдърите се подготвят за решението за лихвите на Федералния резерв на САЩ в сряда, съобщава CNBC.

Основните лихвени проценти по едногодишните и петгодишните заеми в Китай останаха на ниво от съответно 3,45% и 4,2%.

Инвеститорите в региона разгледаха и японските търговски данни за август, а в Южна Корея индексът на цените на производител (PPI) се повиши с 1% на годишна база през август.

Японският индекс Nikkei 225 изостана с 0,66% до 33 023,78 пункта, а Topix изтри 1% от стойността си, удължавайки губещата си серия до три дни.

Търговският дефицит на Япония през август се е свил с две трети на годишна база до 930,5 млрд. йени (6,3 млрд. долара), а вносът и износът са намалели със съответно 17,8% и 0,8 на сто.

В Австралия индексът S&P/ASX 200 записа спад от 0,46% и приключи сесията на ниво от 7163,3 пункта, като и за него това беше трето поредно дневно понижение.

Южнокорейският индекс Kospi се повиши с 0,02% до 2559,77 пункта, откроявайки се с малко от тенденцията за разпродажба сред останалите индекси в региона, а Kosdaq се присъедини към губещите показатели като изтри 0,13% от стойността си и завърши сесията на ниво от  882,72 пункта .

На пазара в Хонконг Hang Seng регистрира спад от 0,36% след обявяването на решението за лихвите от Китайската централна банка, а пазарите в континентален Китай също приключиха сесията на отрицателна територия, като референтният бенчмарк CSI 300 се понижи с 0,15%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:49 | 20.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още