IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Елана Агрокредит" е сключило договор за 6,5 млн. евро кредит от ОББ

Дружеството ще използва средствата, за да финансира дейността си до края на тази година и през първата половина на 2024 г.

12:11 | 04.10.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„Елана Агрокредит“ АД е сключило договор за банков кредит с „Обединена българска банка“ АД (ОББ) за 6,5 млн. евро, съобщават от дружеството чрез сайта x3news.com.

Крайният срок за издължаването на кредита е 15 юли 2030 г.

Дружеството ще ползва гратисен период по главницата до 14 октомври 2024 г., става ясно от съобщението. За този период „Елана Агрокредит“ ще плаща лихва в размер на 6,5% годишно.

След изтичането на гратисния период и до издължаването на кредита дружеството ще плаща лихва за периода на действие на договора лихва, която ще се определя от тримесечния EURIBOR плюс 3,25% надбавка. Годишната лихва не трябва да пада под 3,25%.

Двете страни предстои да сключат договор за лихвен суап, с който да се гарантира, че лихвеният процент по кредита и след изтичане на гратисния период няма да надвиши 6,5% годишно.

Средствата от кредита дружеството ще използва, за да финансира дейността си до края на тази година и през първата половина на 2024 г.

В последната година акциите на „Елана Агрокредит“ поскъпват с над 10%, а пазарната капитализация достига над 36,6 млн. лева.

Свързани компании:

Елана Агрокредит АД(EAC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 04.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още