IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Монбат“ има зелена светлина да отложи втората погасителна вноска по облигациите

Облигационерите са одобрили отлагането на плащането с до 60 дни, дължимата лихва обаче е вече изплатена

18:05 | 22.01.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pexels
Снимка: Pexels

Облигационерите на „Монбат“ АД са одобрили на извънредно общо събрание отлагането на плащането на втората погасителна вноска по главницата на облигационния заем на дружеството.

„Общото събрание единодушно прие постъпилото предложение от емитента за промяна в условията по емисията облигации с ISIN код BG2100023170 и дава съгласие за отлагане на плащането на втората погасителна вноска по главницата в размер на 8 404 500 евро, представляваща 30% от общата набрана стойност на емисията, с шестдесет календарни дни, считано от 20.01.2024 г.“, посочва се в съобщение на дружеството, публикувано чрез БФБ-София.

Дружеството е осъществило дължимото лихвено плащане по облигациите в общ размер на 784 201,41 лева, става ясно от друго съобщение.

Поканата за извънредното общо събрание на облигационерите на „Монбат“ беше публикувана в началото на месеца.

През миналата година „Монбат“ забави със седем дни първото плащане по главницата на облигационния заем, за да събере пари, след като се провали продажбата на активите на дружеството в Германия.

Акциите на „Монбат“ поевтиняват с близо 14% в последната година, а пазарната капитализация на дружеството достига 149,76 млн. лева.

Свързани компании:

Монбат АД - облигации 2018(5MBA)

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:05 | 22.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още