IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Платформата за дигитално застраховане „Болерон“ е подала заявление за листване на beam

Дружеството ще предложи на инвеститорите до 1 179 323 обикновени акции при минимална цена от 3,32 лева и максимална 9,95 лева

18:18 | 24.01.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Софтуерната компания „Болерон“, която управлява онлайн платформа за застраховане, е подала заявление за листване на пазара за малки и средни предприятия beam, съобщават от Българската фондова борса (БФБ-София).

Постъпилият документ за допускане е с цел първично публично предлагане от страна на емитента на емисия до 1 179 323 обикновени, поименни, безналични акции, всяка с номинална стойност 1 лев, минимална емисионна стойност 3,32 лева и максимална емисионна стойност 9,95 лева, посочва се в съобщението на борсата.

Съветник по емисията е ИП „София Интернешънъл Секюритиз“ АД.

Компанията е насрочила представяне пред инвеститорите на 30 януари в София.

Със средствата дружеството ще финансира развитието си в България, Румъния и Гърция. „Болерон“ се цели в набирането на 4 млн. евро от БФБ.

„Болерон“ е софтуерна компания, която дигитализира и автоматизира различни процеси в застраховането. Тя работи със собствен софтуер, вкл. и мобилно приложение, който е интегриран с основните системи на застрахователните компании.

На сайта и чрез приложението на компанията клиентите могат да сравняват, купуват, плащат и подновяват онлайн различни застрахователни продукти на 11 застрахователни компании (имуществена застраховка, здравна застраховка за болничен престой в България и за лечение в чужбина, планинска застраховка, застраховка за екстремни спортове, застраховка „Живот“ с покритие до 800 хил. лева, застраховка за пътуване в чужбина, „Автокаско“, „Гражданска отговорност“) по всяко време на денонощието.

Компанията работи директно с клиенти, както и с телекоми на принципа на споделяне на печалбата. Вече е започнала съвместната работа с „Виваком“ в България. В момента се водят преговори с компании в Гърция и Румъния.

Дружеството посочва, че досега е натрупало 6,5 млн. лева премиен приход, като е привлякло 20 хил. клиенти. През 2022 г. премийният приход е нараснал над два пъти в сравнение с 2021 г., но засега компанията работи на загуба заради инвестициите по разширяването ѝ. Дружеството очаква да излезе на печалба през 2026 г., както и да увеличи положителния финансов резултат до 12 млн. евро през 2029 г.

„Болерон“ е създадена през 2019 г., като е привлякла 500 хил. евро инвестиция от „МФГ Инвест“ и оценката ѝ тогава е била 1,5 млн. евро. През 2020 г. е привлякла още 500 хил. евро от NV3 Venture и Eleven Ventures, като е достигнала оценка от 2,5 млн. евро.

През 2021 и 2022 г. дружеството е привлякло още, съответно, 1 млн. евро и 2,1 млн. евро, като в кръговете финансиране се включват и Impetus capital, Wireless electric, Digital SPV. Оценката на компанията достига 7 млн. евро през 2022 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:18 | 24.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още