IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН одобри проспекта за увеличение на капитала на „Бианор холдинг“

Дружеството ще търси малко над 20 млн. лева от инвеститорите на Българската фондова борса

17:28 | 14.02.24 г.
Снимка: БФБ АД
Снимка: БФБ АД

Комисията за финансов надзор (КФН) е одобрила на 13 февруари проспект за първично публично предлагане на емисия в размер до 5 482 813 броя обикновени, поименни, безналични акции с право на глас, с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност 3,70 лв. всяка (ISIN код BG1100007076), които ще бъдат издадени от „Бианор холдинг“ АД

Дружеството ще търси малко над 20 млн. лева от инвеститорите на Българската фондова борса (БФБ), с което пазарната му капитализация може да достигне почти 50 млн. лева.

Решението за новата емисия беше взето от Съвета на директорите на „Бианор холдинг“ на 14 декември 2023 г.

Така капиталът на дружеството може да се увеличи от 6 875 514 лв., разпределен в същия брой акции с номинал по 1 лв. всяка, до 12 358 327 лв., разпределен в същия брой акции с номинал по 1 лв. всяка.

„Бианор Холдинг“ АД ще публикува съобщение за публичното предлагане, с посочване на началния и крайния срок за прехвърляне на права и за записване на акции, мястото, времето и начина на запознаване с проспекта, както и други данни за предлагането, съгласно нормативните изисквания, се посочва в съобщение на дружеството, публикувано на сайта x3news.com.

Инвестиционен посредник, който обслужва увеличаването на капитала, е „София Интернешънъл Секюритиз“ АД.

Минималният праг на продадени акции за успешно увеличение на капитала е 360 хил., или малко над 1,3 млн. лева.

Свързани компании:

Бианор Холдинг АД(BNR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:28 | 14.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още