IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на "Телематик" са гласували обратно изкупуване в диапазон 15-20 лв. на акция

Общо могат да бъдат изкупени до 7,41% от капитала на компанията до края на 2026 г.

20:51 | 12.03.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Акционерите на „Телематик Интерактив България“ АД са одобрили обратното изкупуване на собствени акции на проведеното на 11 март общо събрание. Това се вижда от публикувания на сайта x3news.com цял протокол от заседанието.

По-рано през деня дружеството публикува първо само известието за одобрения паричен дивидент, което е било точка първа от дневния ред на общото събрание. То ще изплати по 0,39 лева на акция бруто, или малко над 5 млн. лева, от неразпределената печалба.

Предвижда се компанията да проведе обратно изкупуване на до 3% от акциите на дружеството годишно за периода до края на 2026 г. Общо могат да бъдат изкупени до 7,41% от капитала на компанията.

Определеният ценови диапазон е от 15 до 20 лева. Последните сделки с акцията са сключвани на ниво от 15,4 лева на акция.

Обратното изкупуване ще се осъществи чрез ИП „София Интернешънъл Секюритиз“ АД. Другите параметри ще бъдат определени от ръководството на „Телематик“ допълнително на по-късен етап преди стартиране на процедурата.

Програмата за обратно изкупуване се извършва с цел намаляване на капитала на „Телематик“, посочва се в протокола от общото събрание.

В последната година акциите на дружеството поскъпват с повече от 17%, а пазарната капитализация е малко под 199,6 млн. лева.

Свързани компании:

Телематик Интерактив България АД(TIB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:51 | 12.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още