IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аукционът за непродадените права на „Бианор Холдинг“ ще се състои на 4 април

На аукциона ще бъдат предложени 600 554 броя права, срещу които не са записани акции

08:08 | 04.04.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg
Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

Аукционът за непродадените права от увеличението на капитала на „Бианор Холдинг“ АД ще се състои днес, 4 април 2024 г., съобщават от БФБ-София.

На аукциона ще бъдат предложени 600 554 броя права, срещу които не са записани акции, посочват от борсата.

Аукционът се осъществява посредством въвеждане на пазарна поръчка за продажба на цялото количество неупражнени права от страна на борсовия член, обслужващ увеличението на капитала. Поръчката се въвежда в рамките на 1 (една) минута от началото на фазата на въвеждане на поръчки на съответния аукцион.

Продължителността на фазата на въвеждане на поръчки е от 13:15 ч. до 13:45 ч., допълват от БФБ-София.

„Бианор Холдинг“ обяви, че ще увеличи пак капитала си в края на 2023 г. Дружеството търси от инвеститорите почти 20 млн. лева, като емитира още до 5 482 813 нови, обикновени, поименни, безналични акции, с право на един глас в общото събрание, всяка една с номинална стойност в размер на 1 лев и емисионна стойност 3,7 лева.

Правата за увеличението на капитала се търгуваха на БФБ от 19 до 28 март. До 10 април ще могат да се записват акции от увеличението на капитала на дружеството.

Инвестиционен посредник, който обслужва увеличаването на капитала на „Бианор Холдинг“, е „София Интернешънъл Секюритиз“ АД.

В последната година акциите на „Бианор Холдинг“ поскъпват с почти 42%, а пазарната капитализация е малко под 28,5 млн. лева.

Свързани компании:

Бианор Холдинг АД(BNR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:08 | 04.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още