IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Япония води по ръстове в края на азиатската борсова сесия

Инвеститорите се повлияха от коментарите на председателя на Фед Джером Пауъл

11:37 | 04.04.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Taylor Weidman/Bloombergg
Снимка: Taylor Weidman/Bloombergg

Азиатско-Тихоокеанските пазари се възстановиха след разпродажбите през предишната сесия, като инвеститорите се повлияха от коментарите на председателя на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл, предаде CNBC.

По-рано той каза, че ще отнеме известно време на централните банкери да оценят текущото състояние на инфлацията и да предприемат крачка към потенциални намаления на лихвените проценти.

В Азия инвеститорите се повлияха и от данните за активността в сектора на услугите през март от Индия, както и данните за продажбите на дребно от Хонконг. Пазарите в Хонконг, континентален Китай и Тайван са затворени заради официален празник.

Южнокорейският индекс Kospi скочи с 1,29% и завърши сесията на 2742 пункта, докато Kosdaq на компаниите с по-малка капитализация се повиши с 0,33 на сто до 882,9 пункта.

Kospi беше задвижен от очакванията, че компанията Samsung Electronics ще отчете почти деветкратно увеличение на печалбите си за първото тримесечие спрямо година по-рано. Така акциите на най-големия производител на електроника в света се покачиха с 1,43%.

Японският измерител Nikkei 225 натрупа нови 0,81% и премина границата от 40 000 пункта по време на сесията, въпреки че по-късно спадна и завърши на 39 773,14 пункта. Широкият показател Topix се покачи с 0,94% и завърши на 2732 пункта.

В Австралия индексът S&P/ASX 200 нарасна с 0,45 на сто и приключи борсовата сесия на 7817,3 пункта след два поредни дни на загуби.

През нощта в САЩ индексът Dow Jones Industrial Average спадна с 0,11% и отбеляза трети пореден отрицателен ден. Бенчмаркът S&P 500 пък се повиши с 0,11 на сто в първата си печеливша сесия за седмицата, а Nasdaq се търгуваше с ръст от 0,23%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 04.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още