IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Инфлацията – криза и възможност“ събира представители от банковия елит на 7 октомври

Местата за присъствие на живо в залата на специализираното събитие са лимитирани

16:10 | 29.09.22 г.
Илюстрация: Investor Media Group
Илюстрация: Investor Media Group

В една от най-предизвикателните и динамични години, когато светът е на прага на инфлационна буря, националната политематична телевизия Bulgaria ON AIR, част от Investor Media Group, предстои да реализира мултиплатформеният финансов проект „Инфлацията – криза и възможност“. Специализираното събитие ще се проведе на 7 октомври, във Виваком Арт Галерия Оборище 5, София, от 11:30 часа. Местата за присъствие на живо в залата са лимитирани, а билети могат да бъдат закупени от тук.

Ексклузивно участие с предварително записана теза ще вземе проф. Чарлз Гудхарт, изтъкнат икономист и почетен професор в Лондонското училище по икономика, който предупреждава света за инфлационните процеси, които наблюдаваме днес, много преди тe да са започнали.

В рамките на мултиплатформения финансов проект ще се проведат специализирани визионерски дискусии в два панела с участието на изявени експерти и финансови лидери от България и региона. Те ще очертаят българските, европейските и световните тенденции в развитието на инфлационните процеси. Във високо дискусионно ниво ще бъдат обсъдени и основните фактори, движещи инфлацията.

Сред тях са подуправителят на БНБ Калин Христов, икономистът от УНСС и бивш финансов министър доц. Петър Чобанов, главният изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка Петя Димитрова, председателят на Надзорния съвет на ПроКредит Банк и член на Съвета на директорите на БОРИКА Петър Славов, главният изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка Никола Бакалов и Александър Димитров, член на Управителния съвет на tbi bank и изпълнителен директор с ресор „Риск“. В специализираните задълбочени дискусии участници ще бъдат още Благовест Караджов, управител на iuvo, Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Косово и Албания и Недялко Димитров, оперативен ръководител „Продуктово развитие“ в Нетера.

Влиятелни и доказани експерти от банковия елит в България и региона ще вземат участие в откриващия панел на специализираното събитие. По време на него те ще коментират основните причини и двигатели на сегашните инфлационни процеси, какви са вътрешните фактори, които допълват външните и допринасят за по-високата в сравнение със средната за ЕС инфлация, която наблюдаваме в България, как инфлационните процеси се отразяват на средата, в която работят банките у нас, зависимостта между финансовата задлъжнялост в световен и национален мащаб и възможностите за финансиране и подкрепа на българското общество в сегашните кризисни условия.

В рамките на втория панел елитни участници, представители на финансовата общност и бизнеса ще обсъдят във високо дискусионно ниво ефектите на инфлационните процеси върху плащанията, кибер индустрията, дейта център услугите и технологичните решения за банките и финансовите организации. Какво отражение дават сегашните процеси в световната икономика на паричното обръщение, възможно ли е ограничаването на физическите банкноти и монети в обръщение да бъде средство за борба с инфлацията? Как функционирането в условията на висока инфлация ще повлияе на бизнес модела на финтех компаниите? Какви са тенденциите в платежните услуги и какви нови предизвикателства поставя настоящата ситуация пред технологичните решения? Тези въпроси ще бъдат на фокус по време на втората част на специализираното събитие „Инфлацията – криза и възможност“.

В кулминационната част от проекта, специално за присъстващите в залата, ще се проведе и ексклузивна Q&A сесия с участниците във задълбочените дискусии. По време на нея ще бъдат обсъдени най-горещите теми, а всеки присъстващ ще може лично да зададе въпросите, от чиито отговори се вълнува, на ключови фигури от финансовия и икономическия свят.

Повече информация за основните дискусионни теми и елитните участници в мултиплатформения финансов проект „Инфлацията – криза и възможност“ ще откриете на https://exclusive.bgonair.bg/, от където може да закупите и билети за присъствие на място на събитието.  

Част от задълбочените разговори ще бъдат излъчени постфактум във водещите канали на Investor Media Group.

Проектът „Инфлацията – криза и възможност“ се организира с подкрепата на „Пощенска банка", „ПроКредит Банк“, „Първа инвестиционна банка“, tbi bank, iuvo, Mastercard, Нетера. 

Медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, Investor.bg, Money.bg, сп. BGLOBAL и „Мениджър Нюз“.  

Последна актуализация: 17:31 | 30.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Данъци и бюджет виж още
Финанси виж още