IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на Binance търси пари от Близкия изток за криптофонд за възстановяване

Джао и екипът му са провели срещи с потенциални инвеститори миналата седмица, съобщават източници

18:20 | 22.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Чанпън Джао. Снимка: Bloomberg LP
Чанпън Джао. Снимка: Bloomberg LP

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпън Джао се е срещал с инвеститори в Абу Даби миналата седмица в опит да набере средства за спасителен криптофонд, съобщават запознати с въпроса източници за Bloomberg.

Джао и екипът му са провели срещи с потенциални инвеститори миналата седмица, включително със структури, свързани със съветника по националната сигурност на Обединените арабски емирства (ОАЕ) шейх Тахнун бин Зайед, който отговаря за мащабна финансова империя, посочват източниците, пожелали анонимност.

Подробности около размера на фонда и проектите, които ще подкрепя, все още не са известни, като самият проект е на няколко седмици от пускането си.

Всички срещи на Джао в Абу Даби „са били фокусирани върху общи международни регулаторни въпроси – по-конкретно как регулаторите в Близкия изток могат да поведат света в проучването на по-агресивни изисквания за доказателство за попечителство за криптоборсите“, каза говорител на Binance.

Джао, който се премести в Дубай миналата година и изгради близки отношения с ръководството на ОАЕ, влиза в ролята на новия спасител на криптоиндустрията след краха на империята на Сам Банкман-Фрийд. След фалита на FTX Джао написа в туит, че Binance ще създаде фонд за възстановяване, за да „помага на проекти, които са иначе силни, но в ликвидна криза“.

„Все още има играчи с много силни финанси и трябва да се обединим, за да се опитаме да помогнем на тези проекти в нужда, особено ако е само финансова нужда“, коментира той в рамките на форум в Абу Даби миналата седмица.

По думите на Джао, в рамките на друга конференция, има значителен инвеститорски интерес към фонд за възстановяване и се очаква през идните седмици да бъдат финализирани някои ангажименти. Според източниците разговорите му са включвали и предложения за ангажиране с регулаторите в Близкия изток и стимулиране на приемането на криптовалути.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:20 | 22.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още