IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Адвокатите на Банкман-Фрийд може да се нуждаят от повече време за защитата му

Федералната прокуратура на Манхатън все още не е предала събрани доказателства, посочва защитата

14:07 | 09.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Сам Банкман-Фрийд. Снимка: Stephanie Keith/Bloomberg
Сам Банкман-Фрийд. Снимка: Stephanie Keith/Bloomberg

Адвокатите на Сам Банкман-Фрийд заявиха, че може би ще е необходимо делото срещу бившия шеф на фалиралата криптоборса FTX, насрочено за 2 октомври, да бъде отложено, тъй като най-вероятно ще им трябва повече време за анализ на доказателствата и подготовка на защитата, съобщава Ройтерс.

В писмо до съдия Люис Каплан защитата на 31-годишния бивш милиардер заяви, че федералната прокуратура на Манхатън все още не е предала събрани доказателства от електронна техника, принадлежала на Каролин Елисън и Гари Уан – двама от приближените на Банкман-Фрийд, обърнали се срещу него след краха на криптоимперията му.

И двамата пледираха виновни по обвинения срещу тях и сътрудничат на прокуратурата.

Адвокатите също така отбелязват, че прокуратурата е добавила нови обвинения в измама и заговор в края на миналия месец след ноемврийския крах на криптоимперията около FTX и последвалия арест на Банкман-Фрийд.

През януари Банкман-Фрийд пледира невинен по първоначалните осем обвинения, включително за измама на инвеститори и предизвикване на загуби за милиарди долари.

„Въпреки че сега не подаваме такава молба, искаме да отбележим този въпрос за съда“, посочва в писмто Кристиан Евърдел, един от адвокатите на обвиняемия.

Говорител на прокуратурата на Манхатън е отказал коментар.

Банкман-Фрийд бе освободен в рамките на споразумение за гаранция от 250 млн. долара и се намира под домашен арест в дома на родителите си в Калифорния.

Очаква се графикът и условията на гаранцията на Банкман-Фрийд да бъдат обсъдени в рамките на съдебно изслушване в петък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:07 | 09.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още