IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Една от емблемите на FTX в Маями получава ново име

Стадиона на Маями хийт ще има нов спонсор и вече ще е известен като Kaseya Center

11:01 | 05.04.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Баскетболната арена на Маями хийт в Маями, която се превърна в символ на зрелищния крах на криптоборсата FTX, получава ново име, съобщава Bloomberg.

Властите на окръг Маями-Дейд и софтуерната компания Kaseya са постигнали споразумение за 117 млн. долара, според което арената – известна преди като FTX Arena – ще се казва Kaseya Center през следващите 17 години. Сделката, одобрена от властите, се случва по-малко от три месеца след като съдия по фалитите анулира договора за право на наименование на арената.

„FTX създаде предизвикателна ситуация и аз съм сигурен, че има известна репутационна щета за нас“, коментира Ерик Улуърт, който ръководи бизнес операциите на Маями хийт. „Индустрията, в която е Kaseya, има много по-дълга история и е по-стабилна от криптосектора“, допълни той.

Това е значителен обрат за града, който преди краха на FTX прекара години в привличането на криптобизнеса – от домакинство на биткойн конференции до роботизирана версия на известния бик от Wall Street в центъра на града.

Базираната в Маями Kaseya предлага ИТ услуги и софтуер на малки и средни бизнеси. Разполагането на името ѝ на арената в Маями със сигурност ще ѝ помогне да стане по-популярна, коментира в интервю нейният главен изпълнителен директор Фред Вокола. Компанията има около 1000 служители в града и Вокола заяви, че сделката за стадиона ще помогне за привличането на кадри. През 2021 г. компанията бе жертва на свързана с русия хакерска атака с искане на подкуп, заради която работи с федералните власти и консултант по киберсигурност.

Маями ще е сключила сходна сделка с тази с FTX, въпреки че Kaseya ще прави по-малки плащания през първите години на сделката. Преди да фалира, FTX изкара две години по договора и плати близо 20 млн. долара от оригиналното си 19-годишно споразумение за 135 млн. долара.

И макар че компании като UBS Group и iHeartMedia също са изразили интерес към това да наследят FTX, само една друга компания е представила конкурентна оферта, заяви главният оперативен представител на областта Джими Моралес. Това е била Aroma 360, компания за дифузери, която обаче е представила по-ниска оферта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:01 | 05.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още