IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BlackRock и Fidelity обявиха таксите за своите спот биткойн борсово търгувани фондове

За BlackRock цифрата е 20 базисни пункта през първите 12 месеца

16:43 | 08.01.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

BlackRock, Fidelity и други кандидати за пускане на спот биткойн борсово търгуван фонд (ETF) в САЩ разкриха таксите, които ще налагат, докато секторът очаква с нетърпение окончателното одобрение от Комисията по ценните книжа и борсите, съобщава CoinDesk.

Във финалното си заявление от BlackRock посочват, че таксата за техния евентуален спот биткойн ETF ще започне от 0,2% за първите 12 месеца, докато фондът не достигне 5 млрд. долара и след това ще е 0,3%. Цифрата е по-ниска от прогнозираната от Джеймс Сейфарт, ETF анализатор на Bloomberg Intelligence, който миналата седмица прогнозира 0,39% за BlackRock и Fidelity. От Fidelity съобщиха, че таксата им е в унисон с прогнозата.

Очаква се решение за поне 13 спот биткойн ETF-а през идните дни, като на този фон доставчиците се опитват да намерят начин да получат преимущество спрямо конкуренцията и таксите са един от основните механизми за това.

Както по-рано бе съобщено, Invesco и Galaxy премахват таксите си изцяло за първите шест месеца, докато не бъдат достигнати 5 млрд. долара управлявани активи. След това ще има такса от 0,59%.

Инвестиционната фирма на Кати Ууд ARK и 21Shares обявиха такса за своя фонд от 0,25%, същата като VanEck. Valkyrie пък обяви такса от 0,8% за своя ETF.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:43 | 08.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още