IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Парите са най-големият проблем за пътуванията това лято

Много домакинства или не могат да си позволят почивка, или искат да спестят пари заради ръста на разходите за живот

22:04 | 22.06.22 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

След две години на ограничения и забрани, свързани с Covid, туристите се отправят към плажовете за лятото. Ако обаче могат да си го позволят.

Разходите за живот се увеличиха рязко в последните месеци и много семейства са принудени да преразгледат плановете си за почивка, вкл. и да се откажат напълно от нея, пише Statista.com.

Според международно проучване, проведено от Ipsos, парите са най-голямото препятствие за туристите това лято.

Общо 45% от американците, които нямат планове за летни пътувания тази година, казват, че не могат да си позволят почивка, а 33% казват, че ще се въздържат от пътуване, за да спестят пари.

Междувременно само 15 процента от непътуващите в САЩ посочват, че Covid-19 продължава да е основната причина да останат у дома това лято.

Тенденцията е подобна и в Европа. Общо 29% от анкетираните в Европа нямат планове за пътуване за лятото, като 41 процента от тях не могат да си го позволят, а 26 процента искат да спестят пари.

Covid играе още по-малка роля за европейците това лято, тъй като само 11 процента от непътуващите посочват пандемията като причина да се откажат от лятна ваканция.

пътувания пътувания

Що се отнася до американците и европейците, които ще пътуват това лято, данните показват, че бюджетите за ваканция се увеличават значително в сравнение с миналата година.

В Европа средният бюджет за лятно пътуване е 1900 долара, като варира от 1020 долара в Полша до 2922 долара в Швейцария. За САЩ средният бюджет надвишава 2700 долара.

пътувания пътувания

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 1 година
А относно по въпроса, с ограничените ресурси по света, нещо човечеството се разпусна - през уикенд на море, с евтино полетче по чужбина, по 3 коли в семейство и тн. Малко трябва да се дръпнат юздите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 1 година
Ограбването на мозъци е още по-голям проблем - инженерчето, импо-то, Порката и тн. :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 6
ing5rov
преди 1 година
ограбването на света ше е по пълна програма ... ковид , украйна . извънземни ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още