IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служителите на Easyjet в Германия си издействаха повече пари

Пилотите и стюардесите ще получат еднократно плащане и увеличение на заплатите с около 8%

19:25 | 29.06.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>&nbsp;Снимка: EPA/CLEMENS BILAN</em></p>

 Снимка: EPA/CLEMENS BILAN

Служителите от кабинните екипажи на авиокомпанията Easyjet в Германия ще получат повече пари. Преговарящият от страна на големия синдикат Verdi Холгер Рьослер обяви, че двете страни са се споразумели за еднократни плащания и общо почти осем процента по-високи заплати за двете професионални групи – полетни екипажи и стюардеси. Новият договор ще бъде валиден до края на април 2024 г. Easyjet потвърди, че двете страни са постигнали споразумение.

Според Verdi пилотите ще получат еднократно плащане между 1125 и 3000 евро през октомври. По това време ще бъде извършено и първото увеличение на заплатите с 2,5%. През април 2023 г. кабинните екипажи отново ще получат еднократно плащане в размер до 1500 евро, както и още едно увеличение от 2,5%. През октомври 2023 г. ще има трето увеличение от 3%, предава DPA. 

Според Verdi стюардесите ще получат еднократно плащане в размер до 4500 евро през октомври тази година. Заплатите също ще се повишат два пъти: с 5% през октомври и с 3,2% през април 2023 г.

Преди няколко седмици в рамките на спора за заплатите профсъюзът подчерта исканията си с предупредителна стачка на берлинското летище BER, която доведе до отмяна и закъснения на полети.

Verdi е профсъюзът, който отговаря за всички бизнес звена на Easyjet в Германия, включително за пилотите, стюардесите, служителите в технологичния отдел и администрацията. Базата в Берлин е единствената останала база на компанията в Германия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:43 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още