IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как българската компания Stinky Socks стъпи на американския пазар?

Залагаме на високо качество на продукта, каза Христо Петков, съосновател на компанията за сноуборд и скейт чорапи 

18:22 | 30.11.22 г.

През последните пет години опитвахме да стъпим стабилно на американския пазар и днес вече имаме сериозно партньорство. Това сподели Христо Петков, съосновател на компанията за сноуборд и скейт чорапи Stinky Socks, в предаването „Бизнес старт” по Bloomberg TV Bulgaria.

Той отбеляза, че фокус на компанията е американският пазар, но работят и за реализация на пазари в Латинска Америка.

Петков сподели, че трудностите за пробив на чуждите пазари са били свързани с това да убедят партньорите защо точно Stinky Socks е по-интересна компания.

„Като цяло имаме по-различна история от всички останали конкуренти и идваме от страна, за която много малко хора в сноуборд индустрията знаят. Доста години работихме върху това да популяризираме България като сноуборд дестинация, което ни помогна след това да влезем и в магазините с продукта ни”, каза предприемачът.

„Нашето производство се намира изцяло в България и възнамеряваме то да остане тук. С фабриката, с която работим, разработихме структура на чорапите, която трудно се изработва по принцип. Използваме много високо качество памук и е скъпо за производство. Много брандове предпочитат доста по-лесния начин и по-конвенционални прежди, което води до по-различно качество и усещане при носенето на чорапите“, обясни гостът.

Коментирайки повишаващите се цени на материалите, събеседникът каза, че цената на крайния продукт на компанията Stinky Socks не е нараснала. „Намаляваме маржа към нас за сметка на обемите. А с партньорството в САЩ вдигнахме значително обемите и се надяваме да успеем през обеми да печелим, а не през марж”, каза Петков.

Как Stinky Socks ще разширят портфолиото си и какви са трудностите при налагането на български бранд в чужбина? Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:22 | 30.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още