IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LVMH обяви обратно изкупуване за 1,5 млрд. евро

Акциите на компанията поскъпват с 2,5% след новината

15:07 | 01.03.23 г.
Главният изпълнителен директор на LMVH Бернар Арно. Снимка: Bloomberg
Главният изпълнителен директор на LMVH Бернар Арно. Снимка: Bloomberg

Акциите на LVMH поскъпнаха, след като водещата компания за луксозни стоки в света обяви план за обратно изкупуване на акции в размер до 1,5 млрд. евро, съобщава Bloomberg.

Групата, управлявана от френския милиардер Бернар Арно, ще изкупи обратно акции до 20 юли, обявиха от LVMH в изявление от сряда. Изкупените обратно акции ще бъдат обезсилени.

Арно, който е главен изпълнителен директор и председател на LVMH, е вторият по богатство човек в света след създателя на Tesla Илон Мъск, показва индексът на Bloomberg за милиардерите. Френският бизнесмен и семейството му притежават около 48% от акциите на LVMH и близо 64% от правото на глас.

Акциите на LVMH поскъпват с 2,5% в търговията в Париж до 808,90 евро за брой, с което ръстът им тази година достига 18%. Това дава на компанията пазарна оценка от около 404 млрд. евро – най-високата за Европа.

Собственикът на Louis Vuitton и Dior редовно извършва обратни изкупувания, а миналия май обяви план да изкупи обратно акции за до 1 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:07 | 01.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още