IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подкрепяният от LVMH онлайн търговец Hodinkee съкращава 20% от служителите си

Придобиването на Crown & Caliber преди две години натежава върху бизнеса

11:43 | 05.09.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Hodinkee – онлайн търговец на часовници и информационен сайт, подкрепен от LVMH Luxury Ventures на Бернар Арно, намалява с почти 20% служителите си след срив на цените на употребявани часовници, съобщава Bloomberg.

Компанията е освободила над 20 позиции, посочват запознати източници.

Hodinkee, сред инвеститорите на която са още музикантът Джон Майер и бившият ръгбист Том Брейди, придоби дилъра на часовници Crown & Caliber през 2021 г. при изключителен ръст на цените на употребявани луксозни часовници. Бизнесът, който е на загуба, натежа над Hodinkee, която бе печеливша преди сделката, казват източниците, говорили под условието на анонимност.

Hodinkee е потвърдила, че намалява броя на служителите си в оперативния, технологичния и фотографския отдели като от интеграцията с Crown & Caliber, без да потвърди цифрите.

„Преструктурираме сфери на бизнеса, които се дублират, излишни са или са неефективни“, казва главният изпълнителен директор Джефри Фаулър в имейл. Hodinkee ще продължи да инвестира в бизнеса си за растеж, добавя той.

Покупката на Crown & Caliber, която продава употребявани часовници Rolex и други водещи брандове, повиши годишните приходи на Hodinkee до над 100 млн. долара.

Основана през 2008 г. от бившия анализатор на UBS Бенджамин Клаймър, Hodinkee е сред най-важните онлайн източници за информация и съдържание за часовници, особено за американския пазар. Страната в момента е водещата дестинация за износ на швейцарски часовници, след като изпревари Китай през 2021 г.

Онлайн сайтът за търговия с луксозни часовници Chrono24 съкрати около 13% от работната си сила през януари.

В допълнение към продажбата на нови и употребявани часовници и създаването на лимитирани серии в сътрудничество с водещи марки, Hodinkee също така продава застрахователни продукти за часовници и предоставя услуги по поръчка за богати колекционери.

Други инвеститори на Hodinkee включват The Chernin Group и True Venture Management.

Цените на много часовници от висок клас на вторичния пазар – включително моделите на Rolex, Patek Philippe и Audemars Piguet – спадат повече от година след скок по време на пандемията.

Индексът Subdial Watch Index на Bloomberg, който проследява цените на 50-те най-търгувани часовници по стойност, е спаднал с 12% през последната година.

„Макар че пазарът на употребявани часовници е в преход от април 2022 г., виждаме, че цените на употребяваните часовници остават стабилни вече няколко тримесечия, като най-популярните референции все още имат премия над цените преди Covid“, каза Фаулър .

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:43 | 05.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още