IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Rolex купи сграда в Женева с водещия бутик на конкурентната Omega

Сградата е на най-скъпата улица за пазаруване в града

16:47 | 30.10.23 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Дъщерно дружество на Rolex е купило сграда, в която се помещава водещият бутик на основния му конкурент Omega. Сградата е на най-скъпата улица за пазаруване в Женева и е поредният залп между топ брандове швейцарски часовници в битката им за имоти, съобщава Bloomberg.

Marconi Investment е платила 120 млн. швейцарски франка (133 млн. долара) за сградата на Rue du Rhone, показват документи в имотния регистър на Женева.

Наемателите в имота включват най-големия бутик на топ бранда Omega на Swatch Group в швейцарския град, посочва местният вестник Tribune de Geneve, съобщил новината по-рано.

Имотната сделка подчертава напрегнатата надпревара между брандовете както за клиенти, така и за най-добре разположените магазини.

Omega сега ще пише значителен чек за наем на най-големия си конкурент всеки месец, а Rolex ще има думата за това как се поддържа и работи сградата. Съгласно определени условия нов собственик може лесно да прекрати съществуващ наем, съобщава Tribune de Geneve.

Говорител на Rolex не е отговорил веднага на искане за коментар, а говорител на Swatch Group е отказал такъв.

Rolex е най-големият швейцарски бранд за часовници с продажби за 9,3 млрд. франка, сочат оценки на Morgan Stanley. Omega е на трето място по продажби с около 2,5 млрд. франка. Базираната в Женева Cartier на Richemont е на втора позиция.

Rolex, която се управлява от фондация, носеща името на основателя ѝ Ханс Вилсдорф, е голям собственик на имоти в родната си Женева.

Swatch Group също е голям инвеститор в имоти. Компанията съобщи миналия месец, че е купила сграда на лондонската New Bond Street, където се намира брандът за бижута Harry Winston, за около 90 млн. франка.

Swatch купи и други сгради на Old Bond Street в Лондон за около 120 млн. франка, както и магазин на „Шан-з-Елизе“ в Париж.

През август Rolex съобщи, че е придобила швейцарския търговец на дребно на часовници Bucherer и 100-те му световни бутика. Bucherer продава няколко бранда на Swatch Group в някои от магазините, включително Longines, Tissot и Omega.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:47 | 30.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още