IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Антитръстовата агенция на Франция глоби Rolex със 100 млн. долара

Глобата е заради незаконни ограничения срещу дистрибуторите, продаващи луксозните часовници на швейцарската компания онлайн

16:36 | 19.12.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Rolex получи глоба от около 100 млн. долара от френската антитръстова агенция за незаконни ограничения срещу дистрибуторите, продаващи луксозните часовници на швейцарската компания онлайн, съобщава Bloomberg.

Autorite de la Concurrence отхвърли твърденията на френското подразделение на Rolex, че онлайн забраната „е била оправдана заради необходимостта от борба с фалшифицирането и паралелната търговия“.

Нарушенията са „сериозни, тъй като се равняват на затваряне на маркетингов канал в ущърб на потребителите и търговците на дребно, при положение че онлайн разпространението на луксозни продукти, включително часовници, процъфтява през последните 15 години“, се казва в изявление на регулатора във вторник.

Глобата е придружена от заповед френското подразделение да информира своите търговци на дребно за решението и да публикува резюме от него на сайта си в рамките на два месеца и за седем последователни дни. Решението следва жалби от индустрията и разследвания от властите.

Регулаторът заяви, че е установил, че Rolex France носи солидарна отговорност с Rolex Holding SA, Rolex SA и фондацията Hans Wilsdorf.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:59 | 19.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още