IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко печели „вълкът в кашмир“ Бернар Арно за секунда?

Състоянието на милиардера е дълбоко обвързано с успехите на модния конгломерат LVMH, който продължава да отчита впечатляваща рентабилност

13:49 | 23.02.24 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Председателят и главен изпълнителен директор на LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SE Бернар Арно в момента е най-богатият човек в света със зашеметяващото състояние от 228,3 млрд. долара. Колко обаче изкарва „вълкът в кашмир“, както е наричан, на секунда - отговорът дава анализ на постъпленията му, за да се доближим възможно най-близо до точното число, пише Finbold.

Настоящото богатство на Арно го поставя на първо място в класацията на Forbes за най-богатите хора в света, точно пред втория Илон Мъск и следващите го Джеф Безос и Марк Зукърбърг.

Основният източник на доходи на Бернар Арно произтича от неговия значителен дял в групата LVMH. Семейство Арно притежава 6,744 % от конгломерата, който отчете брутна печалба от 22,8 млрд. евро за фискалната 2023 г.

Всичко това означава, че частта на Арно от печалбата на компанията достига 1,537 млрд. евро. Ако разбием това число на секунди – 31 536 000 (броят на секундите в една година), постъпленията на милиардера за този интервал от време възлизат на 48,74 евро.

Знаейки колко пари прави Бернар Арно за секунда, могат да бъдат изчислени и други данни, като например колко прави за минута, час, ден и седмица. Това са приблизително 2924,42 евро на минута, 175 465,20 евро на час, 4 211 086,40 евро на ден и 29 477 605,60 евро на седмица.

Богатството на Бернар Арно превъзхожда това на много други милиардери, затвърждавайки статута му на един от най-успешните във финансово отношение личности в света. Като ръководител на LVMH неговото богатство е дълбоко преплетено с успеха на модния конгломерат, отразявайки огромната стойност, която той носи на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:21 | 23.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 0
Troll
преди 2 месеца
Ако се погледне реално това е типична измамническа компания продава масови продукти като чанти по 6000$ долара и шампанско по 2000 $ !!Стока на Верлабен май беше израза.. ..колкото е по-скъпо толква повече внушават " уникални" качества и престиж.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още