IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Къщата от "Сам вкъщи" е отново на пазара - и вече струва над 5 млн. долара

Имотът се предлага за продажба за втори път, откакто филмът бе заснет в него

12:06 | 27.05.24 г.
Снимка: Twitter@@WBTWNews13
Снимка: Twitter@@WBTWNews13

Някой фен на емблематичната коледна комедия „Сам вкъщи“ сега има шанс да превърне къщата на семейство Маккалистър в свой дом. Известното имение излиза отново на имотния пазар за пръв път от 12 години, пише Today.com.

За последно къщата във Уинетка, щата Илинойс, бе предложена на пазара през 2012 г., когато бе продадена за 1,585 млн. долара – под офертната цена от 2,4 млн. долара. Семейството, което я купи тогава обаче, сега иска за нея 5,25 млн. долара.

Къщата с площ от близо 850 кв.м, построена през 1921 г., се предлага от имотната агенция Dawn McKenna Group. Групата сподели видео на дома на 24 май в Instagram, наричайки го „част от американската история“.

Обяви за имота са листнати и в редица сайтове за продажба.

Забавното видео отвежда феновете на обиколка из къщата с пет спални и шест бани, използвайки части от филма „Сам вкъщи“, за да покаже какви промени са направени.

Макар че екстериорът на къщата в типичен колониален стайл изглежда същият като в комедията от 90-те години, интериорът е напълно променен с фокус върху лукса.

„Сам вкъщи“ разказва историята на 8-годишния Кевин Маккалистър (в ролята Маколи Кълкин), който случайно остава сам у дома, след като семейството му заминава на почивка в Париж. Кевин е принуден да отблъсне двама крадци, които се опитват да нахлуят в къщата на Бъдни вечер.

Видеото на имотната компания показва как Кевин се спуска с шейна по стълбището, покрито с червен килим, във филма, точно преди да представи бляскавите дървени стълби днес.

Тъмният и мрачен таван, от който Кевин бе ужасен, е превърнат в светла спалня с баня и вана.

Някои от вътрешните стени в къщата са съборени, за да се превърнат някога отделните стаи в огромни открити пространства, обясняват от компанията. Тъмната кухня с тапети на семейство Маккалистър сега е огромна бяла кухня.

Домът, който беше обявен в Airbnb за нощувка за само една нощ през 2021 г., може да се похвали с още луксозни допълнения, включително просторна слънчева стая, голямо спортно игрище в сутерена, напълно оборудвана фитнес зала и най-съвременен киносалон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:06 | 27.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още