IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хорорът Barbarian завзе боксофис класацията в САЩ

Приходите на филма от 10 млн. долара са близо една четвърт от общите продажби за уикенда

10:50 | 12.09.22 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Хорорът Barbarian завзе боксофис класацията в САЩ, генерирайки 10 млн. долара приходи от билети, показват оценки от неделя, докато спадът в приходите от края на лятото продължава, съобщава Associated Press.

Дебютът на режисьора Зак Крегър от 20th Century Studios на Disney имаше своята премиера на конференцията Comic-Con в Сан Диего през юли и в петък излезе на общо 2340 екрана.

Barbarian разказва история за млада жена (Джорджина Кембъл), която открива, че наетата през Airbnb къща е резервирана и от непознат мъж (Бил Скарсгард).

Слабите резултати са очаквани в един обичайно бавен септември, тъй като има още доста време до големи заглавия от есента и коледния сезон. Приходите на Barbarian възлизат на почти една четвърт от общите продажби в кината.

„В един уикенд, при който боксофисът като цяло е доста слаб, топ резултатът от 10 млн. долара е наистина стабилна цифра за този пазар“, казва Пол Дергарабедиан, старши пазарен анализатор в Comscore. „Хорър филмите винаги са мечтата на счетоводителите и ето я причината“, допълва той.

На второ място, с излъчване на само 810 ектрана, се оказа Brahmāstra: Part One: Shiva 0 индийско фентъзи на хинди от Star Studios – друго дъщерно дружество на Disney.

Филмът е написан и режисиран от Аян Мукерджи и се разказва за диджей на име Шива, който открива връзка между елемента на огъня и способността да пробужда свръхестествено супермощно оръжие. Лентата спечели 4,4 милиона долара през първия си уикенд в Северна Америка.

Холивудските имена „Убийствен влак“ и „Топ Гън: Маверик“ заеха съответно трето и четвърто място в класацията.

„Убийствен влак“ е донесъл 92,5 млн. долара в шестте си седмици на екран, а „Топ Гън“ - 705,7 млн. долара за 16 седмици. „Маверик“ заема пето място сред най-печелившите филми на всички времена – точно след „Аватар“ и преди „Черната пантера“. Това е и най-печелившият филм в Северна Америка, който не е в сферата на научната фантастика или франчайзите за супергерои.

„Този филм разбира цифрите на супергероите“, казва Дергарабедиан.

Очакват се още слаби седмици преди серия от прогнозирани големи имена, включително „Хелоуин: Краят“ и „Черния Адам“ през октомври.

Малко след това продължението на „Черната пантера: Уаканда завинаги“ ще даде старт на празничния сезон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още