IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хорърът "Усмивка" се изкачи на върха на боксофиса в дебютния си уикенд

Романтичната комедия „Дружки“ остана едва на четвърто място

09:54 | 03.10.22 г.
Автор - снимка
Редактор
Кадър от филма "Усмивка". Снимка: Warner Bros.
Кадър от филма "Усмивка". Снимка: Warner Bros.

Кино феновете предпочетоха филм на ужасите пред романтична комедия, за да дадат старт на октомври. „Усмивка“ на Paramount се изкачи на върха на американския боксофис, събирайки 22 млн. долара от продажби на билети, сочат оценки на студиото от неделя, оставяйки романтичната комедия „Дружки“ да ѝ диша прахта, съобщава Associated Press.

„Дружки“ на Universal събра само 4,8 млн. долара и зае четвърто място в класацията, нареждайки се след „Не се тревожи, скъпа“ (7,3 млн. долара) и „Жената воин“ (7 млн. долара). Премиерните уикенди обаче вероятно няма да имат последната дума нито за „Дружки“, нито за „Усмивка“. Феновете на хоръри обикновено атакуват кината в началото и след това рязко намаляват след първия уикенд, а „Дружки“ е типът филм - със силен потенциал да стане популярен заради лични впечатления, който може да продължи да привлича публика през цялата есен.

„Всеки, който го види, абсолютно се влюбва в него“, казва Джим Ор, президент на Universal за местното разпространение на филмите. „Били Айкнър, режисьорът Ник Столър и Джъд Апатоу са създали филм, който е затрогващ и в същото време изключително смешен“, допълва той.

„Дружки“ е важна като първата гей романтична комедия предвид широкото разпространение по кината от голямо студио. Освен това е и първият филм на голямо студио, при който главен актьор и сценарист е открит гей мъж. От премиерата му на Toronto International Film Festival миналия месец филмът получава изключително високи оценки от критиците и е обект на „рецензионни бомби“ в iMDB. Сайтът миналата седмица изтри стотици оценки от по 1 звезда, въведени още преди филмът да тръгне на екран.

Трудно е обаче да се конкурираш с хорър през октомври. В „Усмивка“, написан и режисиран от Паркър Фин, като това е и режисьорският му дебют, Соси Бейкън играе ролята на терапевт, преследвана от ужасяващи, усмихващи се лица, след като преживява травматично събитие. Продукцията на „Усмивка“ възлиза на 17 млн. долара.

Второ място отиде при „Не се тревожи, скъпа“, който във втория си уикенд на екраните събра 7,3 млн. долара – с 64% по-малко от премиерата си. Засега лентата е събрала 32,8 млн. долара в САЩ и Канада при бюджет от 35 млн. долара.

„Жената воин“ е веднага след това, събирайки 7 млн. долара в третия си уикенд, което с 36% по-малко от предишния. Досега епичната военна драма с Ваойла Дейвис е събрала 46,7 млн. долара.

Топ пет се оформя от повторното пускане на „Аватар“ на екран, генерирайки 4,7 млн. долара приходи от 1860 локации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:28 | 03.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още