IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Черната пантера" остана на върха на боксофиса в САЩ за пета поредна седмица

Тази седмица обаче предстои премиерата на дългоочаквания "Аватар: Природата на водата"

11:25 | 12.12.22 г.
Снимка: Marvel Studios
Снимка: Marvel Studios

В един от най-тихите уикенди на годината за кината в Северна Америка „Черната пантера: Уаканда завинаги“ остана за пети пореден уикенд на върха на боксофис класацията, съобщава Associated Press, базирайки се на оценки на студията.

С предстоящата премиера на „Аватар: Природата на водата“ студията избраха да не представят нови филми в широко разпространение. Това позволи на продължението на „Черната пантера“ да продължи да властва над боксофиса. „Уаканда завинаги“ събра 11,1 млн. долара през уикенда, с което местните приходи вече достигат 409,8 млн. долара, а в световен мащаб – 767,8 млн. долара.

„Уаканда завинаги“ е първият филм от „Тенет“ на Кристофър Нолан през 2020 г., който води боксофис класацията пет поредни седмици.

Макар да е обичайно уикендът преди потенциален блокбъстър да е тих, слабото предизвикателство, на което се наслаждава „Черната пантера“, се случва рядко по това време на годината. Периодът между Деня на благодарността и Нова година обикновено е един от най-натоварените периоди за Холивуд. Вместо това последният уикенд около Деня на благодарността бе един от най-слабите в историята.

Общите продажби от билети за изминалия уикенд достигат само 37 млн. долара, сочат данни на Comscore.

Затова и индустрията очаква последният филм на Джеймс Камерън да „подпали“ боксофиса. „Аватар: Природата на водата“ – дългоочакваното продължение на филма от 2009 г., събрал общо 2,9 млрд. долара – стартира излъчването си в четвъртък с очаквания за поне 150 млн. долара приходи при дебюта си в Северна Америка.

„Брутална нощ“ – комедиен екшън с Дейвид Харбър в ролата на Дядо Коледа, се представи добре във втория си уикенд на екран. Той остана на второ място в класацията, събирайки 8,7 млн. долара.

Макар че много кандидати за награди обикновено изпитват трудности с представянето си в кината, „Китът“ на Дарън Аронофски с участието на Брендън Фрейзър започна силно. Лентата събра 360 хил. долара от шест кина. Фрейзър получава високи оценки за ролята си на 270-килограмов учител по английски език, който се опитва да се сближи с отчуждената си дъщеря тийнейджърка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:27 | 12.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още