IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Аватар 2" владее боксофис класацията в САЩ за пета поредна седмица

Очакванията са в рамките на 3-дневния уикенд приходите в боксофиса да стигнат 100 млн. долара

09:02 | 16.01.23 г.
Снимка: 20th Century Studios
Снимка: 20th Century Studios

Новите заглавия по кината в САЩ като „Твърдо приземяване“ и „Купон: Незабравима нощ“ не се оказаха предизвикателство за „Аватар: Природата на водата“ и хоръра „М3ГАН“ в боксофис класацията в САЩ. Двете ленти завзеха убедително първите места, показват студийни оценки.

На първо място за пети пореден уикенд бе продължението на „Аватар“ на Джеймс Камерън, който добави 31,1 млн. долара към постъпленията си до неделя, съобщава Associated Press. Така общата сума вероятно ще стигне 38,5 млн. долара до края на дългия уикенд, включващ понеделник, когато САЩ отбелязват Деня на Мартин Лутър Кунг.

Към неделя общите приходи на филма от премиерата му насам възлизат на 562,9 млн. долара (на 13-то място за всички времена), а на световно ниво е събрал 1,89 млрд. долара. „Аватар 2“ трябва да премине границата от 1,92 млрд. долара, за да надвие „Спайдър-мен: Няма път към дома“, който в момента е на шесто място сред най-печелившите филми в света.

На второ място се оказа „М3ГАН“ на Universal и Blumhouse, който във втория си уикенд на екран събра 17,9 млн. долара до неделя и се очаква сумата да набъбне до 21,2 млн. долара, включвайки понеделник. Лентата със скромен бюджет, чиято продукция е струвала 12 млн. долара, генерира 59,8 млн. долара в Северна Америка.

Хорър филмите обикновено бележат остър спад на продажбите на билети през втория си уикенд, но приходите на „М3ГАН“ са намалели само с 41%.

Universal завзе и трето място с „Котаракът в чизми 1“, който феновете продължат да гледат по кината, макар че е наличен за гледане под наем и у дома. Анимацията добави 13,4 млн. долара в четвъртия си уикенд на екран, събирайки общо досега 110,3 млн. долара на местно ниво.

“Човек на име Ото“ на Columbia Pictures зае четвърто място с 12,7 млн. долара до неделя и очаквани 15 млн. долара, включвайки понеделник. Адаптацията по романа на шведския писател Фредрик Бакман “Човек на име Уве“ с участието на Том Хенкс се оказва рядкост сред драмите, насочени към възрастни, справящи се добре на екран.

Екшънът с Джерард Бътлър „Твърдо приземяване“ оформи челната петица с по-добри от очакваните 10 млн. долара в първите си три дни на екран. На шесто място пък се оказа друга голяма премиера за уикенда –„Купон: Незабравима нощ“, който събра едва 3,9 млн. долара.

Очакванията са в рамките на тридневния уикенд приходите в боксофиса да стигнат 100 млн. долара, което не достига предпандемичните нива, но все пак е с 44% повече спрямо същия уикенд на миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:24 | 16.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още