IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Каскадьорът“ с Райън Гослинг е най-гледаният филм в България тази седмица

„Претендентите“ със Зендая е безспорен фаворит в Северна Америка, но остава на трето място в България

18:10 | 29.04.24 г.
Снимка: Universal Studios
Снимка: Universal Studios

Докато в Северна Америка тенис драмата „Претендентите“ е категоричен първенец сред най-гледаните заглавия, в България на първо място е екшън комедията с Райън Гослинг и Емили Блънт „Каскадьорът“.

Филмът е вдъхновен от популярна телевизионна поредица от 80-те години и разказва за каскадьора Колт Сивърс (изигран от Райън Гослинг), който излиза от бизнеса, за да се погрижи за физическото и психическото си здраве, но е извикан обратно на снимачната площадка, когато звездата на скъп филм, режисиран от бившата му приятелка Джоди Морено (Блънт), изчезва. Неволно героят се оказва въвлечен в конспирация, обгръщаща изчезването на филмовата знаменитост. За премиерния си уикенд „Каскадьорът“ е гледан у нас от 6135 зрители, донасяйки 90 143 лв.

На второ място тази седмица е „Кунг-фу панда 4“ – за месец и половина на екран четвъртата част на анимацията за пандата По е донесла приход от над 1,64 млн. лв., привличайки към екраните 125 885 зрители.

На трето място остава филмът, завладял американския боксофис – „Претендентите“ със Зендая, Майк Файст и Джош О’Конър. Лентата, режисирана от Лука Гуаданино („Призови ме с твоето име“), е гледана от 2754 зрители, донасяйки 37 143 лв.

На четвърто място е българската комедия „Опасни шматки“ с Ники Станоев, Силвия Петкова и Кирил Ефремов. За двете си седмици на екран филмът е привлякъл 12 801 зрители и е донесъл приход от 159 377 лв.

На пето място е „Годзила и Конг: Нова империя“. Филмът за двете гигантски чудовища е на екран от месец и за това време не е напускал предните позиции на класацията за зрителски интерес. Привлякъл е общо 45 395 зрители и е натрупал 658 069 лв. от продажбата на билети.

Шести тази седмица е анимационният „Горските мечоци: Пазителите“, за който това е първи уикенд на екран. Филмът разказва за малките мечета Браяр и Брембъл, чийто живот се преобръща след пожар, който ги разделя от майка им. Те израстват убедени, че тя ги е изоставила, преди да открият следа, която вероятно ще ги насочи към тях. Анимацията е донесла 15 906 лв. от продажбата на 1297 билета.

На седмо място е хорърът на Universal Pictures – „Абигейл“.  Той разказва за отвлечена балерина, която се оказва много по-различна от представата, която похитителите ѝ имат за нея, когато те започват да изчезват един по един. Филмът е донесъл 85 557 лв. от продадени 6602 билета.

На осма позиция е „Ловци на духове: замръзналата империя“. Фентъзи комедията за познатите новите ловци на духове и оригиналните герои е гледана от 11 886 зрители и е донесла 160 161 лв.

На девето място е великденската анимация „Заешка академия“, в която зайчето Макс е не просто първият градски заек, избран в майсторски клас за великденски зайци, а герой, който трябва да спаси Великден от лукавия план на семейство лисици да откраднат всички яйца. Филмът е привлякъл 5 907 зрители и е донесъл 64 136 лв.

На десета позиция е биографичният филм „Ейми Уайнхаус: Back to Black“, който разказва за музикалната звезда, останала завинаги на 27. Филмът е гледан от 9045 зрители и е донесъл 115 106 лв. приход.

Това е първа седмица от появата на „Дюн: Част втора“ на българските екрани, в която епосът на Дани Вильов не достига топ 10. Въпреки това за двата си месеца на екран филмът е гледан от 154 714 зрители, донасяйки 2,231 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 29.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още