IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-слабото търсене в Северна Америка попари прогнозата на собственика на Vans

Председателят и главен изпълнителен директор на VF Group се оттегля

20:21 | 05.12.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

VF Group, собственикът на маратонките Vans и марката спортно облекло Supreme, сви прогнозата си заради по-слабо от очакваното търсене в Северна Америка и заяви, че председателят и главен изпълнителен директор Стив Рендъл се оттегля, пише Bloomberg.

Търговецът на дребно очаква, че годишните му приходи от продажби няма да нараснат с повече от 4%, като се изключат валутните колебания, което е по-ниско спрямо преходните насоки за 6% повишение. Компанията също така твърди, че по-слабото търсене води до повече промоции, както и до анулиране на поръчки при продажбите на едро.

Цената на акциите на VF спадна със 7,3% към 9:46 ч. местно време в Ню Йорк. От началото годината книжата са загубили над 54% от стойността си.

Търговците на дребно предлагат големи отстъпки през последните месеци, за да изчистят излишния инвентар – резултат от комбинацията от по-рано прекомерното и сега спадащо потребителско търсене. Някои партньори на едро, включително универсални магазини, отмениха поръчки, за да сведат до минимум количеството на стоките, които купуват, тъй като потребителите стават по-предпазливи заради ускоряващата се инфлация.

Ограниченията в Китай заради Covid-19 и инфлацията в Европа също влияят негативно на прогнозата, но в по-малка степен от случващото се в Северна Америка, посочва компанията.

Рендъл служи като главен изпълнителен директор в продължение на 6 години след близо 25-годишна кариера във VF. Бено Дорър, водещ независим директор в борда на компанията, е обявен за временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор, докато гигантът търси постоянен кандидат. Ричард Каручи пък ще служи като временен председател.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:21 | 05.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още