IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon не планира да задължава служителите си да се връщат в офисите

Лидерът на компанията Анди Джаси смята, че пандемията ще остави трайна следа върху начина, по който работят фирмите

14:50 | 08.09.22 г.
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Amazon Анди Джаси заяви, че компанията не планира да нарежда на корпоративните си служители да се върнат в офисите, пише CNBC.

„Нямаме план да изискваме хората да се върнат“, коментира Джаси по време на Code Conference в Лос Анджелис. „В момента не го правим, но ще продължим да се адаптираме, докато се учим“.

В началото на 2020 г. на технологичните служители беше казано да работят от вкъщи, докато коронавирусът се разпространяваше бързо. През октомври Джаси заяви, че Amazon може да остави на отделните мениджъри да решат колко често служителите трябва да посещават офиса, което беше голям обрат спрямо по-ранната цел за завръщане към „фокусираната в офиса култура“.

В сряда Джаси каза, че повечето служители са се завърнали във физическите офиси и прекарват някои дни, работейки от вкъщи. Определени екипи са склонни да бъдат в офиса по-често, като хардуерните и твореските звена, а други, като инженерите, продължават да работят предимно от дистанция, допълва той.

„Смятам, че има някои неща, които са по-трудни за вършене от разстояние“, коментира Джаси. „Мисля, че е малко по-трудно да изобретяваш от дистанция“.

По-рано Джаси каза, че пандемията от Covid-19 ще остави трайна следа върху начина, по който офисите се използват, допълвайки, че вече е засегнала начина, по който Amazon наема служители. Например Amazon вече е по-отворена за работа от дистанция и ще набира служители от всяка локация, вместо да се фокусира върху области, където има „критична маса“, коментира той.

Позицията на Amazon по отношение на работата от вкъщи се различава от тази на някои компании от сектора. През април Google започна да изисква повечето ѝ служители да посещават физическите ѝ офиси поне три дни седмично, което предизвика известна реакция сред работниците, които се възпротивиха на това задължение. Apple също каза на някои от служителите си да работят от офиса три дни в седмицата от този месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още