IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорът активист ValueAct придоби дял от Spotify

Това се случва в труден за компанията момент

12:30 | 11.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg
Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

ValueAct Capital Management е придобила дял в Spotify Technology в момент, в който компанията за музикален стрийминг се опитва да свие разходите си, предава Ройтерс.

„Приветстваме ValueAct като инвеститор в Spotify”, коментира говорител на шведския гигант, без да разкрива повече подробности относно инвестицията.

Цената на акциите на Spotify нарасна с 3,5% до 125 долара.

Главният изпълнителен директор на ValueAct Мейсън Морфит разкри инвестицията по време на презентация на събитие на Колумбийския университет в Ню Йорк, писа по-рано Bloomberg.

ValueAct, която отказва да коментира въпроса, се отличава от другите инвеститори активисти като предпочита да стои зад кулисите и рядко представя инвестиционните си цели публично.

През последните години тя инвестира по-често в Япония, но има участие и в американски компании като Microsoft и Citigroup.

Междувременно Spotify заложи много на изграждането на бизнеса си с подкасти и аудиокниги през 2022 г. Благодарение на това оперативните ѝ разходи нараснаха двойно по-бързо от приходите.

Но предизвикателната икономическа среда наложи необходимостта от затягане на колана, като през януари главният изпълнителен директор Даниел Ек обяви съкращения и преструктуриране на организацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:23 | 11.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още