IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Висшият мениджмънт на Philips няма да вземе бонуси за 2022 г.

Причина за това е кризата с изтеглянето на продукти от пазара

13:51 | 21.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg
Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

Висшият мениджмънт на нидерландската компания за здравни технологии Philips няма да вземе никакви бонуси за 2022 г. след глобалното изтегляне от пазара на обдишватели, което доведе до 70% спад на пазарната стойност на гиганта, предава Ройтерс.

Предвид представянето на компанията и лошия опит на акционерите и други заинтересовани страни, настоящият управителен съвет се отказа от всякакви годишни стимули за 2022 г., гласи годишният отчет на Philips.

„2022 г. беше много разочароваща година за Philips и нейните акционери“, коментира още компанията.

Бившият главен изпълнителен директор Фран ван Хаутен, който напусна компанията, след като беше заменен от Рой Якобс през октомври миналата година след изтеглянето, не се е отказал от краткосрочния си бонус от 208 307 евро за 2022 г., показват документите.

Миналата година Philips влезе в сблъсък с акционерите, които неуспешно настояха надзорният съвет да отмени бонусите на Ван Хаутен и други ръководители за 2021 г. – годината, в която започна изтеглянето.

В годишния си доклад Philips посочва, че е в преговори с Министерството на правосъдието на САЩ за споразумение, свързано с изтеглянето на продуктите от пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:51 | 21.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още