IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българската платформа FlatAway набира 500 хил. евро капитал

Инвестицията идва от Eleven Ventures и проптех фонда 3P1

12:54 | 06.03.23 г.
Снимка: FlatAway
Снимка: FlatAway

Основаната в България платформа за резервации на жилища FlatAway обяви, че е в процес на набиране на 500 хил. евро капитал в рамките на първоначален рунд на финансиране, при предварителна оценка от 2,5 млн. евро.

Компанията, която е основана от Борис Павлов и Тодор Тодоров, разкри, че основният инвеститор е Eleven Ventures, но в кръга се е включил и проптех фондът 3P1.

От 7 март частни инвеститори ще могат да инвестират във фирмата със суми от 2500 евро. Това ще се случва през платформата за съвместни инвестиции SeedBlink.

През тази година FlatAway се отделя от Flat Manager София, а целта ѝ е да се утвърди като платформа за резервации на имоти за хора, които пътуват по работа или работят, докато пътуват.

На този етап FlatAway предоставя повече от 400 жилища, които са управлявани професионално от седемте франчайза на Flat Manager, опериращи под бранда в Румъния и България. Част от набраните средства ще бъдат използвани за разширяване на тази мрежа от франчайзи в градове в Централна и Източна Европа и Близкия изток, които обичайно привличат дигиталните номади. Новият капитал е предвиден и за технологичното подобряване на платформата, както и за добавянето на нови функционалности, включително възможността потребителите да заплащат един и същ наем всеки месец, но да живеят на различни места.

100 хил. евро от средствата пък ще бъдат насочени към частни инвеститори в SeedBlink.

"Глобалната проптех индустрия е оценена на близо 17 млрд. евро през 2022 г., като се очаква да нарасне четирикратно през следващите 10 години. COVID-19 ускори трансформацията на работната среда и тя вече изисква нови алтернативи, а FlatAway е една от тях. Искрено вярваме в потенциала на FlatAway да се превърне в един от лидерите в отрасъла“, коментира директорът на SeedBlink за България Ангел Хаджиев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:32 | 06.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още