IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какви са рисковете от бурното развитие на изкуствения интелект?

Големи компании използват виртуални светове, за да обучават служители, каза Борис Симандов

23:14 | 09.05.23 г.

Вече няма сфера, в която изкуственият интелект да не е навлязъл и това ще промени начина на работа за всички, които обработват информация. Това смята Борис Симандов, основател на Simantech и главен технологичен директор на SpatialGo, в предаването „Бизнес старт” по Bloomberg TV Bulgaria.

„Изкуственият интелект започва да атакува човешкото знание…вече имаме машини, с които можем да комуникираме по-добре, отколкото с хора...От  счетоводители до програмисти, за абсолютно всички, които обработваме някаква информация, ще бъде променен начинът, по който работим. Това няма начин да не се случи”, посочи гостът. И уточни, че изкуственият интелект разширява човешките възможности.

Коментирайки възможностите на виртуалната реалност, събеседникът посочи, че големи компании като IBM и Dell използват виртуални светове в момента, за да тренират и обучават своите служители.

Дали е близо времето, когато в Netflix ще се излъчват филми по индивидуална поръчка за сюжет и актьори може да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:14 | 09.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още