IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fight Scout – българският LinkedIn за бойни спортове

Нова услуга се опитва да свърже участниците в спортната област

12:37 | 12.07.23 г.
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българско приложение, наречено Fight Scout, си е поставило за цел да се превърне в LinkedIn за бойните спорове, свързвайки различните участници в тях. Това разкри в предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria основателят и изпълнителен директор на компанията Любомир Геджев.

По думите му това е място, в което всеки атлет, съдия, организатор на събития в областта или друг участник може да създаде свой професионален профил, който да управлява. Идеята е, че по този начин различните звена в бойните спортове могат да се свързват по-лесно.

До този момент Fight Scout, която е член на BESCO, има 3800 регистрирани потребители – от спортисти и организатори до фенове. Потребителите, които са просто фенове, на по-късен етап могат да се прехвърлят в друга категория, ако навлязат в бойните спортове по някакъв начин. Същевременно приложението е свалено още около 10 хил. пъти от хора, които го използват, без да са регистрирани.

В началото Fight Scout получава финансиране от бизнес ангели, а на по-късен етап е подкрепена от Vitosha Venture Partners. По думите на Геджев сега компанията се насочва към финализирането на втори кръг на набиране на капитал от частни инвеститори и още два фонда.

"До един месец се надяваме да сме готови с ъпгрейд за излъчване на живо на събития, като се насочваме към функции, които никой друг досега не предлага в нашата индустрия. Организатори, особено на аматьорски състезания, ще имат възможността да излъчват едновременно повече от една игрални площи, да имат различен ъгъл от една игрална площ и да избират дали да излъчват безплатно, или с pay-per-view модел", коментира Геджев.

Повече за Fight Scout можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:37 | 12.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още