IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС одобри сделката на Broadcom и VMware с няколко условия

Регулаторите искат да гарантират, че конкуренцията няма да пострада

09:59 | 13.07.23 г.
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Американският производител на чипове Broadcom си осигури одобрение от антимонополните регулатори в Европейския съюз за предложеното придобиване на гиганта VMware за 61 млрд. долара, след като предложи някои отстъпки в подкрепа на конкурента Marvell Technology, предава Ройтерс.

Сделката, която е най-голямата в историята на Broadcom, ще помогне на производителя на чипове да диверсифицира бизнеса си, насочвайки се към корпоративния софтуер.

Broadcom предложи на Marvell и други конкуренти ангажименти за оперативна съвместимост, свързани с нейните адаптери Fibre Channel Host-Bus Adapters (FC HBA) – вид адаптери за съхранение, обяви Европейската комисия, потвърждавайки информация на Ройтерс.

Marvell и други конкуренти ще имат „гарантиран достъп до интерфейсите за програмиране на приложения за оперативна съвместимост, както и до материалите, инструментите и техническата поддръжка, необходими за разработването и сертифицирането на FC HBA към трети страни“, посочва европейската служба за защита на конкуренцията.

Освен това Marvell и други играчи ще имат гарантиран достъп до изходния код за всички настоящи и бъдещи FC HBA драйвъри чрез неотменим лиценз за отворен код.

„Ангажиментите, предложени от Broadcom, ще позволят на единствения му конкурент Marvell да продължи да се конкурира на равни начала и да осигури подобна защита за всички бъдещи участници“, каза в изявление еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер.

Федералната комисия по търговия на САЩ и британската служба по конкуренцията също проучват сделката.

„Продължаваме да постигаме напредък с нашите различни регулаторни документи по света, след като получихме законово разрешение за сливане в Австралия, Бразилия, Канада, Европейския съюз, Южна Африка и Тайван, както и разрешение за контрол на чуждестранни инвестиции във всички необходими юрисдикции“, посочват от Broadcom.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:59 | 13.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още