IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon Prime Video се присъединява към отбора на стрийминг платформите с реклами

Новата услуга на компанията ще бъде пусната през 2024 г.

11:45 | 25.09.23 г.
Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg
Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

През следващата година Amazon Prime Video ще се присъедини към стрийминг конкурентите си в добавянето на реклами към своята платформа и ще въведе по-скъпа услуга, която няма да включва рекламно съдържание. Това се случва, докато индустрията се бори със забавянето на растежа на броя на абонатите след пандемията, предава Ройтерс.

Американският технологичен гигант обяви, че рекламите ще бъдат пуснати в САЩ, Великобритания, Германия и Канада в началото на 2024 г., последвани от Франция, Италия, Испания, Мексико и Австралия по-късно същата година.

Услугата на Amazon без реклами ще струва още 2,99 долара месечно в САЩ, като досегашната услуга на Prime струва 14,99 долара на месец, или 139 долара годишно. Цените за други държави ще бъдат споделени по-късно.

Netflix и Walt Disney също пуснаха подобни услуги, надявайки се да тласнат нагоре рекламните си приходи, което да им помогне да се справят със забавянето на привличането на нови абонати.

Въпреки това растежът на включващите реклама планове остава бавен. За да насърчи абонамента за тази услуга, Netflix премахна основния си план без реклами в САЩ и Великобритания, докато Disney повиши цените на услугите си без реклами.

Amazon вече показва реклами в съдържание, включващо събития на живо, като Thursday Night Football на NFL – практика, която ще се запази, дори и абонатите да са си платили за план без реклами, обяви компанията.

Освен това тя посочва, че планира да показва по-малко реклами от традиционната телевизия и други доставчици на стрийминг. Amazon твърди, че през 2024 г. няма да повиши цената на сегашния абонаментен план в Prime.

Гигантът в онлайн търговията не разкрива данни за броя на потребителите на Prime. Insider Intelligence посочва, че Amazon Prime е третата по големина видео стрийминг платформа в САЩ със 157,3 млн. абонати, като пред нея се нареждат само YouTube и Netflix.

След два разочароващи финансови отчета, през август Amazon обяви по-добри от очакваното тримесечни приходи от продажби, растеж и печалба, благодарение на подобренията и в двата двигателя на растежа ѝ – електронната търговия и изчислителните облаци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:45 | 25.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още