IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още един представител на ръководството на Grab напуска в рамките на шест месеца

Президентът Минг Ма ще се оттегли от компанията за превоз и доставка на храни в края на април следващата година

22:30 | 14.11.23 г.
Автор - снимка
Създател
Президентът на Grab Holdings Ltd. Минг Ма. Снимка: Bloomberg L.P.
Президентът на Grab Holdings Ltd. Минг Ма. Снимка: Bloomberg L.P.

Президентът на Grab Holdings Ltd. Минг Ма напуска компанията за превози и доставка на храна, като това е втори представител на ръководството на компанията от Югоизточна Азия, който се оттегля през последните шест месеца, съобщава Bloomberg.

46-годишният Ма ще се оттегли в края на април, за да "посвети повече време на семейните въпроси" в САЩ и други интереси, посочват от компанията. Той ще отговаря за дейностите по корпоративно развитие до заминаването си.

По-рано този месец Grab отчете първата си печалба на коригирана база, крайъгълен камък за компанията, която се опитва да убеди инвеститорите в своя потенциал за рентабилност. Въпреки че Grab е лидер на пазарите за превози и доставки в Югоизточна Азия, тя все още не е достигнала нетна печалба, тъй като е принудена да поддържа високи разходи, за да отблъсне съперници като GoTo в Индонезия.

Компанията няма да замени Ма, тъй като неговите отговорности ще бъдат разпределени между други висши мениджъри.

През май съоснователят Тан Хой Лин обяви, че ще се оттегли до края на годината. Тан официално ще напусне борда на директорите от 31 декември. През следващите две години тя ще изпълнява ролята на съветник за Grab, като се съгласи да не продава повече от 50% от дела си в компанията до началото на 2025 г.

Акциите на Grab поевтиняха с около две трети, откакто компанията излезе на борсата чрез сливане с дружество със специално предназначение (SPAC) в края на 2021 г. Все пак те се стабилизираха тази година, тъй като загубите на фирмата намаляха.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:30 | 14.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още