IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon продължава да съкращава хора от звеното си за игри

Компанията затвори и част от каналите си в Twitch

18:20 | 14.11.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Подразделението за игри на Amazon.com съкращава 180 работни места и затваря две от своите бизнес звена, включително канал в собствения си сайт за стрийминг на живо Twitch, пише Bloomberg.

Гигантът в онлайн търговията затваря Crown Channel, където гейминг знаменитости осигуряваха развлечения на зрителите, както и Game Growth, който помогна на създателите да промотират своите заглавия. Вместо това компанията ще се фокусира върху разработката на игри, както и върху дистрибуцията на заглавия през абонаментната си услуга Prime, сочи бележка до служителите от вицепрезидента на Amazon по игрите Кристоф Хартман.

„Вслушахме се в нашите клиенти и знаем, че предоставянето на безплатни игри всеки месец е това, което те искат най-много, така че усъвършенстваме нашата програма Prime, за да засилим фокуса си в тази област", коментира Хартман. 

Amazon от години се бори да разработи собствени игри. След няколко скъпи провала компанията пусна успешно заглавие през 2021 г. – New World. Освен това издаде набралата популярност мултиплейър ролева игра Lost Ark, която е дело на външното студио Smilegate от Южна Корея.

Amazon също така плати солидни суми на популярни стриймъри на игри, за да се появят в Crown Channel. Въпреки че компанията каза, че е сред топ 10 на Twitch, Bloomberg по-рано тази година съобщи, че голяма част от зрителите са хора, които не гледат активно.

Това е второто преструктуриране на бизнеса с игри тази година, след като през април компанията съкрати 100 позиции. Хартман коментира, че Amazon все още планира да издава игри, включително предстоящите Throne and Liberty и Blue Protocol, както и Tomb Raider и The Lord of the Rings.

„Оставам уверен в нашето бъдеще“, посочва Хартман. „Разработваме и публикуваме страхотни игри с голям потенциал, екипите на студиата ни се разрастват, а пътната ни карта е ясна“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:21 | 14.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още