IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon съкращава служители в Prime Video и в своите студиа

Компанията продължава да се разделя с кадри, преустановявайки инвестициите си в определени области

18:49 | 10.01.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bing Guan/Bloomberg
Снимка: Bing Guan/Bloomberg

Американският интернет гигант Amazon.com съкращава стотици служители на Prime Video и бизнеса със студиа, пише Bloomberg.

Майк Хопкинс, който ръководи подразделението за видео и студиа, включващо звеното MGM, което компанията придоби миналата година, обяви съкращенията в имейл до служителите, изпратен в сряда.

„През изминалата година разгледахме почти всеки аспект от нашия бизнес с поглед към подобряване на способността ни да предоставяме още по-революционни филми, сериали и спортове на живо в персонализирано, лесно за използване, развлекателно изживяване за нашите глобални клиенти“, пише Хопкинс в съобщението, разгледано от Bloomberg.

„В резултат на това идентифицирахме възможности за намаляване или преустановяване на инвестициите в определени области, като същевременно увеличаваме нашите инвестиции и фокуса си върху съдържанието и продуктовите инициативи, които осигуряват най-голямо въздействие“, допълва той.

Amazon не е единствената компания, която се опитва да намали разходите в своя бизнес за видео стрийминг. Walt Disney, Paramount Global и Warner Bros. Discovery също се разделят с кадри. Netflix не е увеличавала бюджета си за съдържание от две години. Броят на направените по сценарий предавания, пуснати в САЩ, достигна връх от 599 през 2022 г. Експерти от индустрията прогнозират, че тази година ще бъдат направени само 400.

Bloomberg също така във вторник писа, че услугата Twitch на Amazon за стрийминг на живо се подготвя да обяви съкращения на около 35% от своите служители, или около 500 души.

Amazon започна да се разделя с кадри в края на 2022 г. и началото на 2023 г., като процесът в крайна сметка обхванаха над 27 хил. служители. Това бяха най-големите съкращения в историята на компанията.

Хопкинс коментира, че компанията в сряда ще информира работниците в САЩ, които ще бъдат съкратени, а тези в повечето други региони ще получат известия до края на седмицата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:50 | 10.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още